Plava ptica

Šta povezuje more i minđuše, zašto je Peru država mnogih kontrasta, kako se oštre makaze uz pomoć stvari koje imate kod kuće, šta je to savremeni cirkus i kako napraviti šestar od tri olovke i dve gumice za tegle - saznajte u novom letu "Plave ptice", u subotu, 24. marta u 12.05.

Za peti plavoptičasti let u novoj sezoni potrudili smo se da ugostimo vrlo zanimljive ljude. U goste nam dolazi, vrovali ili ne, šteočina profesionalac. Kad smo se interesovali da saznamo šta on to tačno radi, saznali smo da buši rupe na čarapama, žvrlja knjige, naročito one iz biblioteke, pomera ljudima satove i čini razne druge žvrčke. Da li su to baš samo zvrčke ili iza svega toga stoji dobro delo - saznaćemo iz razgovora sa našim gostom.

Naš drugi gost je Đorđo, pripadnik grupe Ineks cirkus teatar i Đorđo će nas upoznati sa tim šta je to savremeni cirkus, otkriće nam kakve sve vrste štula postoje, saznaćemo kako su štule uopšte nastale, ali i sa Đorđom će možda neko naučiti i da žonglira.

Od naših neočekivanih gostiju, tu je naravno duo Gospođa Ž - Gospodin Dž. Tu je i naš put oko sveta, a ovog puta idemo pravo u Peru, državu kontrasta: u Peruu postoje i pustinje i visoki Andi na kojima je stalno zima; u Peruu postoji kukuruz različitih boja - od žutog, ljubičastog, crvenog i crnog... A ako budete sa nama, saznaćete da postoje i biseri različitih boja, oblika i veličina...

Obećavamo dobar provod i nova znanja i zato budite sa nama u subotu, 24. marta 2018. godine. Letećmo na Prvom programu Televizije Srbije.

Naš tim čine: Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović (urednice), Ivan Milanović (reditelj), Osman Ahmed, Borka Tomović, Boris Milivojević, Nikola Fišeković (glumci), Snežana Popović (scenograf), Irina Mitrinović (kostimograf), Dragoljub Ilić Ilke (kompozitor), Miloš Gojković (animator) i mnogi drugi.

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

broj komentara 0 pošalji komentar
Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]