Oko: Ves Mičel, Trampova poruka Balkanu

Da li će se sudbina Srbije rešavati u geopolitičkom nadgornjavanju Amerike i Rusije?

Svetska vest dana je odluka Donalda Trampa da Reksa Tilersona smeni sa mesta državnog sekretara. U danu kada mu je šef smenjen, Ves Mičel, pomoćnik državnog sekratara za Evropu i Evroaziju stiže u Beograd. I to je vest dana u Srbiji, pogotovo ako ima istine u novinskim napisima da Mičel, za razliku od Prištine i Skoplja, u Beograd ne donosi dobre ponude.

Šta će od Srbije tražiti Ves Mičel: da li je reč o vojsci Kosova, koju je podržao prilikom boravka u Prištini ili čak članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama? Šta je alternativa? Ima li Srbija spremne odgovore? Da li će se sudbina Srbije rešavati u geopolitičkom nadgornjavanju Amerike i Rusije? I da li Mičel oličava politiku administracije Donalda Trampa prema Zapadnom Balkanu?

Gosti:Ljiljana Smajlović, novinarka, kolumnistikinja Nedeljnika, Dušan Janjić, direktor Foruma za etničke odnose,Zoran Milivojević, diplomata u penziji.

Autor emisije: Gorislav Papić


broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]