60 najlepših narodnih pesama

Glasanje je 5. marta počelo, za gledaoce emisije "60 najlepših narodnih pesama" nedeljom na RTS-u, slušaoce istoimene emisije subotom na Prvom programu Radio Beograda a ovom izboru - najlepših od najlepših narodnih pesama, posvetio se i najverniji gledalac emisije, komšija Cojle Manojlović (lik tumači Srđan Ivanović).

Posle Lepe Lukić i Radoslava Graića koji su prvi glasali u prošloj emisiji, ove nedelje su u studio RTS-a Miša Mijatović i Ljubo Kešelj (poznati harmonikaši) doneli svoje glasove za najlepše pesme.

Vera Matović će voditelju Milanu Popoviću na poseban način otpevati njegovu drugu himnu "Miki, Milane" a Dragan Kojić Keba će voditeljki Bojani Marković pevati sve pesme sa spiska njegovih 10 omiljenih numera!

Gost je i Goran Milošević, autor emisije "Muzička apoteka" - on prepisuje terapije narodne muzike. Ove nedelje voditelji vikend emisije "Šarenica" Ana Babić i Slobodan Šarenac saopštiće svoje favorite za izbor "60 najlepših narodnih pesama".

Glasanje se sprovodi i u Cojletovoj kući: dok gleda svoju omiljenu emisiju "60 najlepših narodnih pesama", Cojle Manojlović sa sestričinom Bebom organizuje pravo biračko mesto za izbor najlepših pesama. Čini sve da iskontroliše ko će od meštana za čije pesme glasati, ali mu baš i ne ide po planu... Na sve ovo - u goste mu iz Beograda neočekivano stižu autorka emisije "S Tamarom u akciji" Tamara Grujić i njen pas Milica. Posvećen organizovanju izbora i neshvatajući da je Tamara ustvari došla da donese nagrade najagilnijim gledaocima emisije "60 najlepših narodnih pesama" - Cojle i Beba su u prvi mah bili prestrašeni, misleći da im je stigao kontrolor izbora i da će biti raskrinkani (Cojle je postavio kamere "na biračkom mestu" i podmićivao meštane prasićima...)

Uvažavajući Vaše predloge, tokom prethodnih šest meseci, u RTS-ovom studiju snimljeno je oko šest stotina pesama. Stručni savet projekta "60 najlepših narodnih pesama" sačinio je listu od 500 pesama. Na Jutjubu zvaničnom kanalu emisije "60 najlepših narodnih pesama" su pesme za izbor 60 najlepših (spisak pesama za glasanje možete pročitati i na sajtu RTS-a: www.rts.rs )

Načini glasanja:
- Na Jutjub kanalu emisije: označavanjem pesama koje vam se sviđaju, tzv. "lajkovanjem"
- Poštom: pismima (izbor od deset pesama), na adresu: RTS, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom "Glasanje za 60 najlepših narodnih pesama",
- Telefonskim pozivima: uključenjem u emisiju RB 1 "60 najlepših narodnih pesama", koju vodi i uređuje Nenad Kamidžorac (subotom od 14 do 15 časova, na Prvom programu Radio Beograda)

RTS 1, nedelja 11. mart u 17.00: "60 najlepših narodnih pesama"

Voditelji su Bojana Marković i Milan Popović, urednici su Dušan Šukletović i Milan Popović a Jovana Dukić i Dušan Šukletović su muzički urednici emisije. Scenario je realizovan po ideji Milana Popovića a na ovom zahtevnom i obimnom TV poduhvatu angažovani su reditelji Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić.

broj komentara 0 pošalji komentar
60 najlepših narodnih pesama 60 najlepših narodnih pesama

Autor:
RTS

Multimedijski projekat RTS-a „60 najlepših narodnih pesama“ pokrenut je povodom 60 godina Televizije. [ detaljnije ]