Neka Školska bude s vama

Od 3. februara 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom "Neka Školska bude s vama" - Redakcija školskog programa počela je sa emitovanjem novih 10 epizoda magazinske serije "Provetravanje" i igrano-dokumentarne serije "UPS! - U problemu sam".

Provetravanje

Veslanje je sport gde se najviše vremena provodi na vodi, zahteva dobru kondiciju i sposobnost da se izdrži veliki napor. Zbog toga postoji predrasuda da je to sport za dečake. Međutim, sve više uspešnih veslačica pobija tu zabludu. U emisiji Provetravanje o veslanju kao sportu i o svojim uspesima, govoriće Anđela Milatović i Jelena Trivan, mlade veslačice i učenice 8. beogradske gimnazije.

U prilogu o muzici predstaviće se Bend The Cockblockers. Ovaj bend osnovan je 2011. u Kragujevcu. Od tada do danas u radu benda učestvovali su brojni mladi muzičari, odsvirane brojne autorske pesme i snimljen jedan studijskui album. Nazivaju ih modernim bluzerima, a o muzici koju stvaraju, za Provetravanje govore Nenad Todorović i Petar Blagojević.

Aleksandra Minić iz organizacije Kapuera Angola predstaviće kapueru - mešavinu plesa, borbe i kulture jednog podneblja. U prilogu o kapueri govoriće se o tome kada je i kako kapuera nastala i kako je od zabranjene igre došla na Uneskovu listu nematerijalne baštine.

Saradnici: Kristina Filipović, Anja Conev, Sara Stanić, Ana Jovičić, Jana Petrović, Lidija Simić, Tamara Kedić, Mateja Maksimović, Bogdan Car, Stefan Jovčić, Luka Vukšić, Filip Radojević, Aleksa Petrović.

Urednik: Blaženka Bijelić
Novinar saradnik: Višnja Pečenčić
Montažer: Zorica Blagojev
Reditelj: Milica Soldatović Mikić

UPS! - U problemu sam: Odnos prema telu

Na samom početku adolescencije pojačano lučenje hormona dovodi do naglog rasta tela i velike promene fizičkog izgleda. Telesne promene su značajne jer su pokretač i svih kasnijih psiholoških promena i utiču na sliku koju adolescent ima o sebi i na njegov odnos prema drugima. Pokušavajući da se priviknu na novo telo mladi značajno vreme provode u ogledanju, upoznavanju, doterivanju i razmišljanju o njemu. Koliko je osobama njihovih godina važno kako izgledaju i ko stvara sliku poželjnog fizičkog izgleda, odgovaraju učenici Pete beogradske gimnazije. A šta se dešava kada telo postane izvor nezadovoljstva adolescenta, čućete od dr Vojislava Ćurčića.

urednik serije: Tamara Vešković
producent serije: Biljana Dautović
glume: Nina Srdić Hadži-Nešić, Ana Ninković, Nikolina Kokunešovski, Đorđe Mišina, Aleksa Jovanović, Sergej Bojović, Aleksa Petrović, Ana Škiljević, Andrea Simonović, Milena Radovančev, Nikola Bićanin, Lazar Šljukić, Luka Jovanović i Nevena Eskić
stručni konsultant: Vesna Brzev-Ćurčić
scenario: Maša Vujošević, Kristina Đuković i Tamara Vešković
direktor fotografije: Milan Stanić
snimatelj: Aleksandar Beatović
fotograf: Gordan Jović
vizuelni identitet: Marko Rajić i Maša Vujošević
snimatelj zvuka: Ljuba Jovanović
originalna muzika: Vladimir Pejković
kostimograf: Natalija Lukić
scenograf: Aleksandar Cvijanović
dizajn zvuka: Srđan Filipović
montažer: Goran Mitrović
reditelj: Maša Vujošević

broj komentara 0 pošalji komentar
Neka Školska bude s vama Neka Školska bude s vama

Autor:
RTS

Od 3. februara 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom Neka školska bude s vama - Redakcija školskog programa počinje sa emitovanjem novih 10 epizoda magazinske serije Provetravanje i igrano-dokumentarne serije ''UPS! – U problemu sam''. [ detaljnije ]