Neka školska bude s vama

Od 3. februara 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom "Neka školska bude s vama" - Redakcija školskog programa počela je sa emitovanjem novih 10 epizoda magazinske serije "Provetravanje" i igrano-dokumentarne serije "UPS! - U problemu sam".

Provetravanje

U novoj emisiji Provetravanja predstaviće se Cirkusfera. Po čemu se savremeni cirkus razlikuje od tradicionalnog, kako izgleda njegova dramaturgija, koje sve discipline postoje i kako se rešiti straha od visine i povreda - govoriće Danka Sekulović.

O strahu od različitosti, o predrasudam, o večnoj borbi sa njom i još po nečemu - saznaćete ako pogledate preporuku knjige koju je pripremila Jana Petrović. Reč je o knjizi Ubiti pticu rugaluicu, američke književnice Harper Li. Knjiga, za koju je književnica ovenčana Pulicerovom nagradom, zbog teme koju obrađuje, čini se i danas veoma aktuelna.

U muzičkom prilogu Provetravanja predstaviće se članovi Hora slavista. Nastali u okviru Filološkog fakulteta u Beogradu, ovaj hor okuplja studente sa različitih fakulteta. Pored ljubavi prema slovenskoj kulturi, članove ovog hora vezuje prijateljstvo i druženje.

Saradnici: Kristina Filipović, Anja Conev, Sara Stanić, Ana Jovičić, Jana Petrović, Lidija Simić, Tamara Kedić, Mateja Maksimović, Bogdan Car, Stefan Jovčić, Luka Vukšić, Filip Radojević, Aleksa Petrović.

Urednik: Blaženka Bijelić
Novinar saradnik: Višnja Pečenčić
Montažer: Zorica Blagojev
Reditelj: Milica Soldatović Mikić

UPS! - U problemu sam: Društvene mreže

Odrastanje uz savremene tehnologije, a pogotovo internet i društvene mreže učinilo je da ih mladi posmatraju ne kao zamenu za realnost već kao njeno proširenje. Zašto su društvene mreže neizostavni deo identiteta adolesecenata? Koje su njihove pozitivne, a koje negativne strane po mišljenju učenika Pete beogradske gimnazije. Zašto se većina ljudi na internetu predstavlja kao poboljšana verzija sebe i da li to može da izazove osećaj praznine? Zbog čega je zlostavljanje na internetu toliko dostupno i rasprostranjeno? Odgovore na ova pitanja nudi psiholog Danijela Galović u epizodi pod nazivom "Društvene mreže".

urednik serije: Tamara Vešković
producent serije: Biljana Dautović
glume: Nina Srdić Hadži-Nešić, Ana Ninković, Nikolina Kokunešovski, Đorđe Mišina, Aleksa Jovanović, Sergej Bojović, Aleksa Petrović, Ana Škiljević, Andrea Simonović, Milena Radovančev, Nikola Bićanin, Lazar Šljukić, Luka Jovanović i Nevena Eskić
stručni konsultant: Vesna Brzev-Ćurčić
scenario: Maša Vujošević, Kristina Đuković i Tamara Vešković
direktor fotografije: Milan Stanić
snimatelj: Aleksandar Beatović
fotograf: Gordan Jović
vizuelni identitet: Marko Rajić i Maša Vujošević
snimatelj zvuka: Ljuba Jovanović
originalna muzika: Vladimir Pejković
kostimograf: Natalija Lukić
scenograf: Aleksandar Cvijanović
dizajn zvuka: Srđan Filipović
montažer: Goran Mitrović
reditelj: Maša Vujošević

broj komentara 0 pošalji komentar
Neka Školska bude s vama Neka Školska bude s vama

Autor:
RTS

Od 3. februara 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom Neka školska bude s vama - Redakcija školskog programa počinje sa emitovanjem novih 10 epizoda magazinske serije Provetravanje i igrano-dokumentarne serije ''UPS! – U problemu sam''. [ detaljnije ]