Kulturni dnevnik

U goste nam dolazi glumica Nada Šargin povodom serije "Nemanjići" koju RTS počinje da emituje 17. februara, gde glumi jednu od značajnih uloga.

Dan Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu biće obeležen svečanom dodelom godišnjih priznanja. Statuetu Joakim Vujić za doprinos pozorišnoj umetnosti Srbije dobija doajen našeg pozorišta Miša Janketić.

U okviru programa Bioskop Muzeja savremene umetnosti četvrtkom, do kraja februara biće prikazivan film umetnice Milice Tomić "Portret moje majke"‚ koji se nalazi u zbirci Muzeja savremene umetnosti.

Za kulturni dnevnik govori čileansko-američka književnica Izabela Aljende sa kojom je Neda Valčić Lazović snimila enmisiju za serijal "Savremeni svetski pisci".

U Etnogrsfkom muzeju je održan tradicionalni koncert duhovne muzike Hora Kir Stefan Srbin, povodom državnog praznika Sretenje.

Filmom "Ostrvo pasa" u režiji Vesa Andersona otvoren je Fimski festival u Berlinu, odakle se za Kulturni dnevnik javlja Sandra Perović.

Iz Beča imamo izveštaj o muzičkom događaju sezone. To je gostovanje moskovskog Čajkovski orkestra pod upravom svetski poznatog dirigenta Vladimira Fedosejeva.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Montažer: Tijana Todorović
Realizator: Vlada Đurđić

broj komentara 0 pošalji komentar