Velika iluzija

Jubilarna 50. emisija "Velike iluzije" ide u susret 46. FEST-u. Tim povodom u "Krupnom planu" je Jugoslav Pantelić, umetnički direktor Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu.

U emisiji govorimo o kreativnosti, različitim idejama i pristupima filmu, o Festovim premijerama i potencijalnim dobitnicima Oskara.

Predstavljamo Poslednji portret u režiji Stenlija Tučija - film o životu slavnog vajara Alberta Đakometija i savremeni vestern Osloni se na Pita za koji je u Veneciji mladi glumac Čarli Plamer dobio nagradu "Marčelo Mastrojani" za najboljeg debitanta.

Analiziramo favorita za Oskara Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju Martina Mekdone - iz ugla filmskog i televizijskog reditelja Marka Novakovića. Uz rubriku "Premotavanje" prisećamo se kultnog filma jugoslovenskog crnog talasa Kad budem mrtav i beo Živojina Pavlovića. U "Konatraplanu" ove nedelje autorka emisije je sa Kornelom Mundrucom, mađarskim rediteljem koji stiže na FEST sa filmom Jupiterov mesec.

Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Selina Lovren Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 17. feb 2018, 07:42)
Nemanja [neregistrovani]

Velika iluzija

Ne propuštam nijednu emisiju Velike iluzije. Gledam isključivo na YouTube-u jer mi termini na TV-u ne odgovaraju. Sandra Perović je uspela da prenese neprikosnovenu atmosferu filmskog glamura u svoju emisiju.
Veliki pozdrav za autorku :)