TV lica: In memoriam Nebojša Glogovac

U znak sećanja na prerano preminulog glumca Nebojšu Glogovca, emitujemo emisiju snimljenu maja 2010. godine.

Popularni glumac dočekao je Tanju Peternek u Pančevu u kafiću koji voli jer je, kako je duhovito rekao "u njemu počeo da pušta brkove".

Nebojša je nadahnuto govorio o odrastanju na relaciji Trebinje - Pančevo, cepanju drva, letima bez struje i vode, o tome kako su drugi prepoznali glumački talenat u "protinom malom", o neuspešnim studijama psihologije i uspešnim studijama glume, o karijeri i nagradama, o osam pokušaja da položi vozački ispit, ali o izgubljenim merilima vrednosti kojima su ga učili otac Milovan i deda Gavrilo, kao i o najvećem iskušenju danas - da vaspita sinove onako kako su vaspitali njega.

Dan je završen u Domu kulture u Pančevu gde je posle prdstave, kao i uvek, nagrađen gromoglasnim aplauzom publike koja je obožavala jednog od najvećih glumaca srpskog glumišta.

Autor Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 11. feb 2018, 15:33)
Dragana [neregistrovani]

Nebojsa Glogovac

Hvala Tanji na njenim emisijama. Divno je moci videti Nebojsu, kao obicnog coveka, ne samo kao glumca kroz filmove.

Mi sa Dorcola sretali smo ga cesto. Zaista je bio poseban. Imao je nesto svoje, nesto u pogledu sto ga je izdvajalo od ljudi oko njega. A i od ostalih glumaca. Raskosan talenat da odglumi bilo koju ulogu.

TV lica: ... Kao sav normalan svet TV lica: ... Kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]