Neka školska bude s vama

Od 3. februara 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom "Neka školska bude s vama" - Redakcija školskog programa počinje sa emitovanjem novih 10 epizoda magazinske serije "Provetravanje" i igrano-dokumentarne serije "UPS! - U problemu sam".

Provetravanje

Niste izviđač ali ipak čujete zov prirode. Bez brige. Anja, Bogdan, Mateja i Darija vode vas na preživljavanje u prirodi. Oni su pripremili najvažnija uputstva i savete, a kako to izgleda - pogledajte u top listi Provetravanja. Posle dobre šetnje u prirodi, sledi odmor uz dobru muziku. Članovi benda Elebak uglavnom su iz Srbije, delimično iz Hondurasa i 100% iz zemlje drugarstva. I pored toga što imaju različite muzičke ukuse to ne vide kao smetnju nego kao pdsticaj da stvore nešto sasvim svoje. Bez pretenzija da tekstovima pesama šalju neku poruku, članovi ovog benda uživaju u sviranju i stvaranju muzike koja ima sve više pristalica.

Iz prijateljstva može da nastane dobra muzika ali i ideja za čitalački klub. Za Provetravanje o tome pričaju četiri drugarice.

Saradnici: Kristina Filipović, Anja Conev, Sara Stanić, Ana Jovičić, Jana Petrović, Lidija Simić, Tamara Kedić, Mateja Maksimović, Bogdan Car, Stefan Jovčić, Luka Vukšić, Filip Radojević, Aleksa Petrović.

Urednik: Blaženka Bijelić
Novinar saradnik: Višnja Pečenčić
Montažer: Zorica Blagojev
Reditelj: Milica Soldatović Mikić

UPS! - U problemu sam

Agresivnost je deo ljudske prirode i prati čoveka tokom celog života. Pojačava se u pubertetu, na početku adolescencije zbunjuje i plaši mlade ljude ali ih i nagoni na eksperimentisanja sa nasilnim porivima. Agresivnost se usmerava na osobe i stvari iz okoline, najčešće članove porodice i vršnjake, ali gotovo jednako i na unutra, prema samom sebi. Ono što olakšava agresivnost kod adolescenata je sama priroda adolescentnog procesa koji remeti psiho-fizičku ravnotežu osobe.

Zašto su adolescenti u tolikoj meri, s takvom lakoćom i na specifičan način agresivni? Kako se nasilnim ponašanjem bore protiv nezadovoljstva i nesigurnosti? Ko su osobe koje povećavaju i olakšavaju ispoljavanje agresivnosti kod mladih? Odgovore na ova pitanja ponudiće psihijatar i psihoanalitičar dr Vojislav Ćurčić, a učenici Pete beogradske gimnazije izneće svoje mišljenje o oblicima agresivnosti koje primećuju među svojom generacijom.

Seriju "UPS!" možete pogledati subotom od 12.45 časova na Prvom programu RTS-a.

urednik serije: Tamara Vešković
producent serije: Biljana Dautović
glume: Nina Srdić Hadži-Nešić, Ana Ninković, Nikolina Kokunešovski, Đorđe Mišina, Aleksa Jovanović, Sergej Bojović, Aleksa Petrović, Ana Škiljević, Andrea Simonović, Milena Radovančev, Nikola Bićanin, Lazar Šljukić, Luka Jovanović i Nevena Eskić
stručni konsultant: Vesna Brzev-Ćurčić
scenario: Maša Vujošević, Kristina Đuković i Tamara Vešković
direktor fotografije: Milan Stanić
snimatelj: Aleksandar Beatović
fotograf: Gordan Jović
vizuelni identitet: Marko Rajić i Maša Vujošević
snimatelj zvuka: Ljuba Jovanović
originalna muzika: Vladimir Pejković
kostimograf: Natalija Lukić
scenograf: Aleksandar Cvijanović
dizajn zvuka: Srđan Filipović
montažer: Goran Mitrović
reditelj: Maša Vujošević

broj komentara 0 pošalji komentar
Neka Školska bude s vama Neka Školska bude s vama

Autor:
RTS

Od 3. februara 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom Neka školska bude s vama - Redakcija školskog programa počinje sa emitovanjem novih 10 epizoda magazinske serije Provetravanje i igrano-dokumentarne serije ''UPS! – U problemu sam''. [ detaljnije ]