RTS ordinacija

Zanimljive priče i korisni saveti očekuju vas u novoj RTS ordinaciji. U prvom bloku biće reči o problemima želuca, saznaćete zablude o antibioticima, a videćete i kako se skolioza, krivina kičme, može ispraviti. Na kraju je na meniju riba.

U prvom delu emisije pevačica Gordana Lazarević otvoreno će govoriti o tome kako se godinama bori sa gastritisom. Od gastroenterologa dr Jelene Đorđević čućete koja godišnja doba nose pojačane stomačne tegobe, koja hrana pravi kiselinu u želucu, ali i da li se od nje može dobiti karcinom organa za varenje.

Istine i zablude o antibioticima razrešiće infektolog, dr Siniša Sević. Saznaćete šta je dovelo do toga da bakterije postanu otporne na ove lekove i kako bi trebalo da koristimo antibiotike.

U Ordinaciji će profesor biomehanike Duško Ilić pokazati šta ubrzava nastanak skolioze, kičmene krivine, i kako se ona može ispraviti. Čućete i koji sportovi pomažu tome da se kičma krivi, ali i šta deca rade u školi što štetno utiče na leđa.

Na kraju emisije nuitricionista Zorica Kostre, priprema losos i mornarsku salatu.

Autor i voditelj je Marija Popović, a reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 10. dec 2017, 23:41)
Dragica [neregistrovani]

Pravi saveti

Hvala vam na divnoj emisiji,redovno je pratim i vidi se da je ulozen veliki rad da nam u kratkom vremenskom roku date prave i sazete informacije. Osvrcem se posebno na deo o antibioticim i bakteriji klostridije .Vi date osnovne informacije kako i sta treba ciniti.Hvala još jednom vama kao voditeljki i vašem timu.Predlazem da emisija traje duze ,jer su teme veoma zahtevne. Sve pohvale ,želim vam zdravlja i uspesnu sezonu i u narednoj godini.

(nedelja, 10. dec 2017, 20:29)
Prof. Univerziteta [neregistrovani]

Odlican je Prof. Dr Duško Ilić

Prof. Dr Duško Ilić je ODLIČAN IZBOR. Sve sto je rekao je tacno, ali obzirom da je u pitanju TV emisija, ne treba ocekivati da u 5 min. svakom resi problem. Naravno da skoliozi kao kompleksnom problemu treba
pristupiti ozbiljno i biti pod nadzorom lekara i prof. Ilic nije nista protiv njih rekao. Ali nakon saveta ili intervencije lekara NEKO TREBA SA PACIJENTOM DA RADI. Ja imam skoliozu od detinjstva i poslednjih godina se jako pogorsala iako sam po savetu lekara plivala 3 puta nedeljno poslednjih 20 godina.... Jednostavno - nisam imala nadzor strucnog lica.
Poslednjih 8 meseci radim iskljucivo sa trenerom koji je zavrsio DIF i upravo mu je prof. Ilić uzor, tako da sam odusevljena sto ste bas njega pozvali jer je resenje u vezbama pod kontrolom strucnjaka iz oblasti biomehanike.
Ali, kao sto rekoh, prof. nije mogao u studiju za nekoliko minuta pokazati sve vezbe i resiti problem, za to je potrebna velika volja i dozivotna upornost pre svega samog pacijenta.

(nedelja, 10. dec 2017, 16:07)
Jovana [neregistrovani]

Razočarana RTS-om

Zašto profesor biomehanike priča o skoliozi!?Zar je malo naših lekara I fizioterapeuta koji se ozbiljno bave ovom bolešću.Jako sam razočarana.

(nedelja, 10. dec 2017, 16:04)
Lena fizioterapeut [neregistrovani]

Skolioza

Veoma sam neprijatno iznenadjena ,potpuno pogrešnim vežbama za skoliozu koje su prikazane u Vašoj emisiji.Želela bih da Vam skrenem pažnju da je skolioza ozbiljan problem i da se roditelji i deca sa ovim problemom u želji da izbegnu operaciju hvataju za slamku i da im reputacija Vaše emisije puno znači.Vaš gost je pokazao notorno nepoznavanje mehanizma nastanka skolioze i samim tim doveo ljude u zabludu da je stručnjak koji može da pomogne.Ukoliko Vam trebaju prave informacije red je da se obratite ortopedima,fizijatrima i fizioterapeutima koji su specijalizovani za rad sa skoliozom.Srdačan pozdrav

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

I tokom ove, treće TV sezone, koja startuje od oktobra 2018, dokazani vrhunski stručnjaci će na jednostavan način prezentovati informacije o unapređenju i održanju zdravlja, o novim metodama lečenja i dijagnostike... [ detaljnije ]