RTS ordinacija

U RTS ordinaciji za naciju ove nedelje čućete kako je Milica Milša rešila nesnosne bolove u kolenima, kada muškarci ulaze u klimaks, a stručnjaci iz Hitne pomoći objasniće kako se pomaže nekome u saobraćajnoj nesreći. Na kraju će biti reči o hlebu pogodnom za ishranu dijabetičara.

U prvom bloku RTS ordinacije fizijatar dr Milan Mileusnić objasniće kod kojih povreda i bolesti se može koristiti takozvana terapija krvnom plazmom, kada se koristi krv pacijenta kao lek. Glumica Milica Milša imala je probleme sa kolenima koje je rešila na ovaj način, a saznaćete i koliko je terapija bolela i čega se plašila.

Istine i zablude o muškom klimaksu tačnije andropauzi, razrešiće dr Srđan Popović, endokrinolog Interne B klinike, Kliničkog centra Srbije. Saznaćete da li muškarci imaju valunge, da li bi trebalo da uzimaju hormonsku terapiju i kada bi zbog impotencije trebalo da potraže pomoć stručnjaka.

U Ordinaciji gosti će biti stručnjaci iz Hitne pomoći, dr Ivana Stefanović, specijalista urgentne medicine i Srđan Stojanović, medicinski tehničar. Oni će objasniti kako bi trebalo da se ponašamo kada neko krvari i kada ima prelom. Videćete kako bi u saobraćajnoj nesreći trebalo izvući osobu iz automobila, ali i kako pomoći motociklisti koji je pao.

U bloku Hrana kao lek, dr Draško Gostiljac, endokrinolog Interne B klinike, Kliničkog centra Srbije, objasniće šta sadrži hleb koji ne izaziva veliki skok šećera u krvi, onaj koji je pogodan za ishranu dijabetičara.

Autor i voditelj je Marija Popović, a reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

I tokom ove, treće TV sezone, koja startuje od oktobra 2018, dokazani vrhunski stručnjaci će na jednostavan način prezentovati informacije o unapređenju i održanju zdravlja, o novim metodama lečenja i dijagnostike... [ detaljnije ]