Zašto je smenjen Muslin? 

Prošlo je više od 10 dana, ali glave se još nisu ohladile. Srbija je odigrala prvu utakmcu bez Slavoljuba Muslina. Selektora koji je tim odveo na svetsko prvenstvo, prvo veliko takimičenje posle 8 godina. 

Na poslednjem velikom takmičenuju, reprezentacija srbije bila je 2010, kad je tim na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi vodio Radomir Antić.

Od tada su se menjali selektori, ali reprezentacija nije uspevala da se plasira ni na jedno takmičenje, najpre na Evropsko prvenstvo 2012, pa na svetsko 2014, pa opet na evropsko 2016. U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine tim Slavoljuba Muslina završio je na prvom mestu.

Za proteklih 90 godina Nemačka je promenila 10 selektora, isti broj seletora Srbija je promenila za poslednjih 10 godina. Ipak, ako svi uspešni selektori liče jedan na drugog, svaki neuspešan je neuspešan na svoj način.

Stevan Kostić istraživao je da li je Slavoljub Muslin bio uspešan ili neuspešan selektor, zašto je smenjen, da li se inatio nepozivanjem najboljih mladih fudbalera u reprezentaciju i ko će da bude novi selektor.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 11. nov 2017, 17:41)
Smenila ga srpska zavist: [neregistrovani]

Ako ne mogu biti uspešan kao ti,

učiniću sve da ti budeš loš kao ja!

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]