Kulturni dnevnik

Gost je Jan Fabr, čuveni flamanski reditelj čija je predstava "Olimp", koja je trajala 24 sata uz direktan prenos na RTS-u, osvojila Gran pri "Mira Trailović" za najbolju predstavu na ovogodišnjem BITEF-u i "Politikunu" nagradu za najbolju režiju.

Izložba povodom obeležavanja 80 godina rada Fakulteta likovnih umetnosti otvara se u Galeriji Radio-televizije Srbije.

14. Međunarodni festival čembala "Čembalo, živa umetnost" svečano će biti zatvoren koncertima američkog čembaliste Fejta Volarta i naših muzičara Sofije Grgur i Ansambla Beogradski barok.

Vodimo vas na retrospektivnu izložbu "Dinamika futurizma" Danijela Skinazija, osnivača neofuturizma. Na otvaranju izložbe u Italijanskom institutu razgovaramo sa umetnikovom ćerkom koja je autor postavke.

Međunarodna konferencija "Mediji, demokratija, populizam, 2017" koja se održava na Fakultetu dramskih umetnosti okupila je stručnjake i umetnike iz različitih oblasti.

Vodimo vas u Rim na izložbu slavnog slikara Kloda Monea koja je priređena u monumentalnom zdanju "Vitorino" na Trgu Venecije. Slike su vlasništvo muzeja Marmotan Mone u Parizu.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Vladimir Đurđić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]