Plava ptica

Da li je nešto višlje ili više, da li lale zaista potiču iz Holandije, šta je čaj, a šta biljni napitak i koliko dlaka sa glave čovek izgubi u toku dana, kako je nastala borilačka veština kendo - saznajte u subotu, u novom letu Plave ptice, 11. novembra 2017. godine na Prvom programu Televizije Srbije.

Ako je neko višlji, mora biti da je neko nižlji... A da li je to baš tako, zapitaće Borku i Osmana nova komšinica, Gospođa Ž. Da li će baš zapitati ili će ih malo kritikovati, saznaćemo.

Saznaćemo još i mnoge zanimljive informacije o Holandiji... Na primer, Holandija se na mnogim jezicima naziva i Nizozemska, a zašto? Zato što je veliki deo Holandije upravo ispod nivoa mora... To je retka pojava na Zemlji... U Holandiji je, na primer, zabranjeno pravljenje kula od peska... U Holandiji, na primer, postoji pijaca igračaka, jedina farma kamila i jedno selo, do kog se može doći samo brodićima... A o klompama i vetrenjačama nećemo mnogo da govorimo, to svi znamo... A lale? Pa da li su baš holandske ili su odnekud došle u Holandiju?

Pričaćemo o čaju, jer se malo zna da se čaj pravi od biljke koja se zove isto tako - čaj. I saznaćemo da mnoge napitke koje nazivamo čajem to zapravo ni nisu.

Saznaćemo šta je kendo, a to je japanska borilačka veština, koja se vrlo razlikuje od mnogih borilačkih veština koje znamo i zato ćemo ugostiti Kranjevski kendo klub.

I najzad, upoznaćemo se sa jednom doktorkom, Strahomirkom Rešić. Dr Rešić se na vrlo neobičan način bavi rešavanjem dečjih strahova i baš zato što je veliki ljubitelj dece, zaslužila je da bude naš plavoptičasti gost.

Eksperiment? Pa kako bez njega! Čeka nas na samom kraju leta!

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Ivan Milanović, scenografkinja Snežana Popović, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitori songova Srđan Marković i Ljiljana Sadil-Marković, animator songova Miloš Gojković, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović, Boris Milivojević i Ema Stojanović.

Naš mejl je plava.ptica@rts.rs, a adresa je Takovska 10, 11 000 Beograd, za emisiju "Plava ptica".

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

broj komentara 0 pošalji komentar
Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]