RTS ordinacija

Nova RTS ordinacija za naciju donosi ispovest Jelena Buče,članice grupe "Frajle", koja ne čuje na jedno uvo. Biće reči o sluhu, upali srca, videćete kako se pruža prva pomoć, a na kraju nutricionista priprema zdrave grickalice.

U prvom bloku RTS ordinacije govoriće se o problemima sluha. Članica grupe "Frajle", Jelena Buča, otkriće kako je izgubila sluh na jedno uvo i kako se bori za zdravlje drugog uha. Direktor ORL klinike Kliničkog centra Srbije, dr Nenad Arsović, objasniće kako neko prestane da čuje, kako se problemi rešavaju i zašto se neka deca rađaju bez sluha.

Istine i zablude biće o upali srca i takozvanom koksaki virusu, a sve o tome objasniće dr Marija Zdravković, kardiolog i direktorka KBC Bežanijska kosa.

U ordinaciji ćemo zajedno naučiti kako nekome da spasemo život. Stručnjaci iz Hitne pomoći, dr Ivana Stefanović, specijalista urgentne medicine i medicinski tehničar Srđan Stojanović, pokazaće i objasniti kako bi trebalo reagovati kada je neko bez svesti, kada nekome stane srce i kako se pomaže nekome ko se davi zalogajem.

Poslednji blok je Hrana kao lek. Nutricionista Marija Stajić priprema zdrave grickalice.
Autor i voditelj je Marija Popović, a reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

I tokom ove, treće TV sezone, koja startuje od oktobra 2018, dokazani vrhunski stručnjaci će na jednostavan način prezentovati informacije o unapređenju i održanju zdravlja, o novim metodama lečenja i dijagnostike... [ detaljnije ]