Jutarnji program

Sve što uradi bar jedan čovek na svetu, mogu, kažu, i svi ostali. Potrebna je samo volja. Ako je tako, postavlja se pitanje ko su uzori. Dečaci ih pretežno nalaze među sportistima, a ko inspiriše devojčice? Međunarodni dan devojčica pokazao je da mnoge i sa 10 godina znaju šta hoće, samo ih treba osnažiti. Gošće programa su Anđelka Janković, iz organizacije Crta, Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost i Ema Stanarčević, učenica sedmog razreda osnovne škole "Drinka Pavlović".

Predstavljen je nacionalni Portal otvorenih podtaka. Trenutno sadrži 136 otvorenih podataka osam državnih organa, grupisanih u 45 skupova i šest tema. Šta se nalazi na portalu, kako se koristi i kome je namenjen, reći će nam dr Mihajlo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i E-upravu.

Internet je svuda oko nas, ili bolje reći - svi smo i sve je u kandžama interneta, čak i rokenrol. Naredni minuti su upravo tome posvećeni, kao što je i knjiga koju potpisuju moji današnji gosti - Predrag Jovanović i Branimir Lokner.

RTS i "Kontrast studios" predstavljaju novu humorističku seriju "Psi laju, vetar nosi", koju čini 11 jednosatnih epizoda. Brojnu ekipu domaćih i glumaca iz regiona predvode: Tihomir Stanić, Anita Mančić, Mira Banjac i Boris Milivojević. Prva epizoda biće emitovana u subotu, a priču o malo znanom svetu predgrađa kao scenarista potpisuje Radoš Bajić, a režiju Jelene Bajić Jočić, koja je naša gošća.

Muzička gošća ovoga jutra je Biljana Krstić. To znači da ćemo slušati srpsku tradicionalnu muziku. Zahvaljujući generacijama koje su je stvarale i novim koje je neguju i čiji je Biljana predvodnik čuvaju je od zaborava.

Urednik emisije: Duško Nikolić
Voditelj: Verica Bradić

broj komentara 0 pošalji komentar