SAT: Srpski patenti za svet

Ovonedeljna emisija SAT bavi se jednom neobičnom temom - domaćim pronalazačima i njihovim patentima.

Gledaoci će videti kako se srpski inovatori bore da idejama stignu do inostranog tržišta i da se jedinstvenim patentima probiju do svetske auto-industrije. Kroz veoma zanimljive priče o patentima, objasniće i način na koji neko može da prijavi, zaštiti i plasira novi proizvod ili ideju.

Biće reči i o tome koliko je važno održavati kočioni sistem na automobilu i na koje detalje obratiti pažnju pri kontroli.

Posebno je atraktivna priča o mazdi "MX-5" koju su vozili po izuvijanim putevima Transfagarašana u Rumuniji, kao i novim rekordima staze Nirburgring u klasi serijskih automobila.

Na turističko putovanje vode vas na jug Srbije, tačnije u Leskovac, a u rubrici Predstavljamo detaljno je testirana lada "vesta".

Repriza emisije je ponedeljkom na Drugom programu u 14.00 časova.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. okt 2017, 13:26)
Wilhelm Dragan [neregistrovani]

Гориво у иностранство

Драги сат гледам вас скоро сваке недеље, али једно још нисам видео је.
Ја и моја породица путујемо сваке године за Грчку у Србији се врши мониторинг али у Македонији и Бугарској? имам осећај да је то гориво знатно лошијег квалитета него у Срвији.
Хвала вам у напред
Вилхелм драган
1220 Беч

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]