Jutarnji program

Iako je u mnogim zemljama zapadne Evrope sasvim normalno da škole imaju svoje kuhinje u kojima se učenicima nudi zdrava hrana, poput kuvanih jela, mleka, voća i povrća, u školama u Srbiji to nije slučaj, uprkos tome što mnoge imaju tehničke mogućnosti.

Takođe, mnoge ove zemlje, kao i neke u našem okruženju, sprovode projekte pod nazivom "Zdrave škole", koji podrazumevaju kontrolu školskih kuhinja i namirnica koje se prodaju u školama i automatima. O mogućnostima da se nešto slično primeni i u Srbiji, govore Gordana Kosanović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja i Stiv Keri, iz Evropske trening akademije.

Predstavljen je nacionalni Portal otvorenih podataka. Reč je o još jednom u nizu projekata u okviru digitalizacije javne uprave, što je jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije. Šta se nalazi na portalu, kako se koristi i kome je namnjen, reći će nam Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu.

U gradovima širom Srbije, sutra će biti organizovana jednočasovna akcija tokom koje će članovi više od 150 kulturno-umetničkih društava prošetati ulicama i izvesti po nekoliko koreografija kako bi skrenuli pažnju na značaj i snagu amaterizma. Naš gost je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

U toku su Beogradske muzičke svečanosti. Večeras u Svečanoj sali Skupštine grada od 20 časova, publika BEMUS-a biće u prilici da čuje koncertno izvođenje dela za solo violinu Johana Sebastijana Baha na violi, što je veoma redak podvig i u internacionalnim okvirima. Ovaj zahtevan umetnički poduhvat izvešće naš gost, poznati i priznati violista Dejan Mlađenović.

Urednik emisije: Duško Nikolić
Voditelj: Dušica Spasić

broj komentara 0 pošalji komentar