Oko: Na putu svile - kultura

Najlepši i najelegantniji grad na svetu, kako je Hangdžou opisao Marko Polo, četvrtinu prihoda ostvaruje zahvaljujući sadržajima kulturi i kreativnoj industriji. Može li putem svile taj recept da se prenese u Srbiju?

Hangdžou, jedna od drevnih kineskih prestonica, a danas jedan od najvažnijih kulturnih cetara Kine bio je domaćin ministarskog skupa Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Kakva je kulturna saradnja u okviru projekta "Jedan pojas, jedan put", koliko je Srbija važna na "novom putu svile", kako u Kini gledaju na našu zemlji u i da li je Bata Živojinović i dalje najprepoznatljivije filmsko lice,  za Oko govori ministar kulture Kine Luo Šugang.

Srpski ministar kulture Vladan Vukosavljević sumira rezultate posete ministarskom samitu u Hangdžouu. Kada će biti otvoren kulturni centar Srbije u Pekingu i koliko će to doprineti promociji srpske kulture u Kini? Da li će dva najznačajnija muzeja u Beogradu biti otvoreni u predviđenom roku?

Pogledajte reportažu iz najvećeg muzeja svile na svetu, Nacionalnog muzeja svile Hangdžou, ali i kako izgleda grad koji je godinama u vrhu Forbsove liste gradova sa odličnom investicionom klimom i koji je u Kini više puta proglašavan za najsrećniji grad.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 06. okt 2017, 18:53)
gledateljka [neregistrovani]

CCTV 9

ozbiljan kanal o Kini, RTS bi mogla da preuzme neke dobre emisije , posto ga ni jedna srpska kablovska mreza nema. emisije o kulturi, nacionalnoj geografiji i istoriji Kine, razvoju i inovacijama..nadam se da je to tehnicki moguce.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]