Ovo je Srbija

Poljoprivredno gazdinstvo Gavrilović iz Vlajkovca podno Kopaonika tokom sezone proizvede 20.000 tegla ajvara, a specijalitet je ajvar sa vrganjima iz tog kraja. Kompletnu količinu ajvara rađenog na tradicionalan način prodaju uglavnom turistima. U proizvodnju je uključeno i dvadesetak meštana. Više u prilogu Dragiše Stojanovića.

Više od četrdeset ulica u obodnim delovima Jagodine i prigradskim naseljima dobilo je nazive. To će olakšati život građanima, značiće mnogo i za poštu, glasanje na izborima i prilikom izdavanja ličnih dokumenata. Na terenu je Radovan Jovanović.

Prošlo je mesec dana od polaska u školu dece migranata. Da li su se uklopili, imaju li poteškoća prilikom učenja srpskog jezika i kako se učitelji i nastavnici snalaze da deci prenesu znanje - u prilogu Danijele Manić Stojilković iz TV centra RTS-a u Vranju.


Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuk

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dane Ilić
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

  ovo_je_srbija@rts.rs
broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]