Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Vladan Srdić, srpsko-slovenački art-direktor, grafički dizajner koji je na retrospektivi You are What you See (Ti si ono što vidiš) u Muzeju primenjene umetnosti izložio više od stotinu radova iz oblasti vizuelnih komunikacija.

U Dvorani Kulturnog centra održava se šesti Festival savremenog nemačkog filma Gete FEST.  U Pozorištu na Terazijama  premijera  čuvenog mjuzikla "Fantom iz opere"  u režiji Juga Radivojevića.

U zdanju Muzeja grada u Resavskoj postavljena internacionalna izložba "0strvo u plamenu", autorski projekat Predraga Popare. Predstavljamo vam memoare slavne umetnice Marine Abramović.

Nastupom hora Kolegijum muzikum počelo 26. izdanje Međunarodne tribine kompozitora. Legenda avangarde Jajoi Kusama dobila je sopstveni muzej u Tokiju. Čitava zgrada od pet spratova koja je posvećena ovoj 88-godišnjoj umetnici, privlačila je ogromnu pažnju i pre otvaranja, pa je broj posetilaca ograničen na 200 dnevno.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]