60 najlepših narodnih pesama

Uživanje uz najlepše narodnjake ikada - nedeljom popodne od 8. oktobra na RTS-u

Kažu da dobar, pravi narodnjak, krije hiljadu uspomena i bezbroj neispričanih priča. U susret predstojećem jubileju, 60 godina Televizije Beograd - pozivamo vas da predlažete: Koje pesme zauzimaju posebno mesto u vašem srcu? Tokom serijala, odabraćemo zajedno sa vama, najbolje od najboljih - 60 najlepših pesama narodne muzike.

I to nije sve: u duhu najbolje tradicije legendarnih igranih tok-šou programa TV Beograd i RTS-a, autorski tim emisije potrudio se se da ovaj format bude ne samo muzički bogat i raznovrstan već i duhovit, zabavan i prijemčiv svim generacijama.

Uz brojne renomirane izvođače i autore najlepše narodne muzike, voditelje Bojanu Marković i Milana Popovića, družićemo se i sa Cojletom Manojlovićem, najvernijim gledaocem emisije i vrsnim poznavaocem narodne muzike (lik tumači glumac Srđan Ivanović). On održava specijalan kontakt sa voditeljem emisije (koji kroz kabl dolazi u njegovu kuću) i umnogome "utiče" na saržaj svake emisije...

Milan Popović, voditelj i kourednik emisije: "Tema prve emisije biće - Da li je uopšte moguće odabrati najlepše pesme? O tome ćemo Bojana i ja razgovarati sa Gordanom Lazarević i profesorom dr Dimitrijem Golemovićem. Čućemo prvih 15 pesama koje će se naći u izboru za 60 najlepših. Upoznaćemo i lik Cojleta Manojlovića i njegovu komšinicu, čiji lik u prvoj epizodi igra mlada pevačica Jelena Gerbec..."

Bojana Marković, voditeljka emisije: "Poznati pevači narodne, ali i pevači zabavne muzike, operski pevači, glumci i druge talentovane javne ličnosti, uživo će izvoditi odabrane nezaboravne pesme, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a i Narodnog ansambla RTS-a ali i gostujućih orkestara poput Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, trubačkih orkestara i drugih manjih sastava, uz plesne grupe i parove, izvorne pevačke grupe, kulturno-umetnička društva... Do juna 2018-te godine, kroz serijal emisija "60 najlepših narodnih pesama" čućemo i videti izvođenja više od 500 najrazličitijih pesama. Očekujemo da nam šaljete vaše predloge omiljenih pesama, koji će se, uz predloge Stručnog saveta emisije, naći u ovom serijalu i za koje ćete moći da glasate posle Nove godine."

Sve snimljene pesme će biti sačuvane u Programskom arhivu RTS-a i Tonskom arhivu Radio Beograda. Na dan proslave jubileja Televizije Beograd/RTS, na velikom koncertu u avgustu 2018-te godine, biće izvedeno odabranih 60 najlepših pesama narodne muzike.

Predloge od 10 pesama pošaljite pismima i kuponima na adresu Takovska 10, sa naznakom za emisiju "60 najlepših narodnih pesama" i elektronskom poštom na adresu 60narodnih@rts.rs.

Pratite sve aktuelnosti u vezi sa emisijom i predlozima pesama i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram #60narodnih i na zvaničnom YouTube kanalu emisije "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Scenario: po ideji Milana Popovića
Reditelji emisije: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 08. okt 2017, 18:01)
Dragan [neregistrovani]

60 najlepsih pesama

Uzivajmo u serijalu 60 najlepsih narodnih pesama,pesama koje ce ostati zabelezene za PGP RTS za sva vremena.To ce tv gledaoci sirom Srbije svojim glasovima i izglasati.Uzivajte i glasajte za najbolje narodne pesme i sve najlepse.

(nedelja, 08. okt 2017, 17:15)
stokholm [neregistrovani]

Uzivanje Opaaaa :)

Najbolji RTS <3 Zivi i uzivaj!

(nedelja, 08. okt 2017, 14:07)
anonymous [neregistrovani]

Lepo ste osmislili

Ovo ste jako lepo osmislili i vrlo je važno, da zaštitimo našu narodnu muziku. Za sve ovo što su se izborili naši narodni pevači zaslužuju svaku pohvalu. Prema narodnoj muzici činjena je velika nepravda. Zabranjivani su. Palile su im se ploč (čak i Cunetove i Tozine) zvali su ih džiberima. Ali oni su opstali i ostali na žalost tih "elita" koji su ih hteli uništiti. Mnogi peveči i pesme mi se sviđaju. Mislim da u tih 60 pesama uđe i neka Tozovčeva pesma. Mislim da je mnogo uradio za narodnu muziku. Predlažem: Ja sam ja Jeremija i Ovamo Cigani

(nedelja, 08. okt 2017, 00:09)
anonymous [neregistrovani]

Пошла Ванка на вода

Чеда Марковић да отпева:
Пошла Ванка на вода (а за њума бећари)
коју је отпевао давно у емисији РТСа
Код златног коња!

60 najlepših narodnih pesama 60 najlepših narodnih pesama

Autor:
RTS

Kažu da dobar, pravi narodnjak, krije hiljadu uspomena i bezbroj neispričanih priča... Koje pesme zauzimaju posebno mesto u vašem srcu? [ detaljnije ]