RTS ordinacija

Prva emisija nove sezone "RTS ordinacije" biće zanimljivo i zdravo druženje, gde ćete čuti interesantne priče lekara i poznatih, uz uvek lako primenljive savete. Biće reči o povišenom holesterolu, hemoroidima, nameštanju prvog vratnog pršljena - atlasa a na kraju će nutricionista pripremati zdrave čorbe.

Povišen holesterol sve češće imaju i mlađi ljudi a i oni koji nisu gojazni. Kako je oborio svoj povišen holesterol poveriće Ivan Milinković, pevač grupe "Legende"...

Da li su puter, slaninica i jaja zabranjeni, objasniće dr Dragoslava Živkov Šaponja, kardiolog Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Biće reči o tome koja hrana pravi problem i kada je vreme da se uzimaju lekovi.

Novi segment emisije je blok pod nazivom "Istine i zablude". Prva tema, za koju mnogima nije prijatno da potraže odgovore, biće hemoroidi. Doktor Miroljub Drašković, opšti i vaskularni hirurg, će kroz zanimljive grafike objasniti šta to nije tačno, a svi mislimo da jeste, kao i kako se hemoroidi leče.

U trećem bloku, istoimenom kao naziv emisije ("Ordinacija"), specijalista neurofiziologije i doktor i hiropraktike, dr Petar Dinić, pokazaće kako se namešta prvi vratni pršljen, atlas. Saznaćete i zašto se to radi.

Kako ste i navikli, poslednji blok emisije, "Hrana kao lek" posvećen je kuvanju-nutricionista Mirjana Ljutić praviće zdrave čorbe i objasniti kako se pravilno priprema supa.

Autorka i urednica emisije: Marija Popović
Reditelj: Petar Stanojlović

broj komentara 0 pošalji komentar