Kod za bolji svet

U lošem svetu postoje opasnosti od pedofila, nasilnika, neprimerenog ponašanja i sadržaja na internetu. U boljem svetu ljudi su digitalno pismeni, roditelji znaju šta deca rade na internetu, a nove tehnologije su važan alat tokom učenja i usavršavanja.

Kod za bolji svet podseća na rizične situacije u kojima se deca mogu naći, ali i predstavlja bezbedne načine korišćenja interneta. Emisija je deo medijske kampanje za bezbednost dece na internetu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u skladu sa Uredbom o bezbednosti i zaštiti dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija.

O rizicima na internetu, načinima ponašanja i merama zaštite govore: Tatjana Matić - državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ivana Mitrović Đorđević - supervizor Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, Saša Živanović - načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal, Ana Mirković - psiholog, Igor Jurić - Fondacija Tijana Jurić.

Učesnici emisije su i oni koji su otkrili svoj kod za bolji svet: deca koja su inspiraciju za svet programiranja pronašli u igranju igrica i nastavnica informatike Katarina Aleksić koja je osmislila gemifikovanu učionicu.

Urednik: Nevena Mladenović Blagojević
Reditelj: Nikola Ljuca

broj komentara 0 pošalji komentar