Jutarnji program

Prava konkurencija među bankama je još jedino oko platnih kartica. Banke se utrkuju koja će izdati više kartica skupljeg brenda. To skuplje odnosi se direktno na trgovce, a indirektno i na potrošače. Da li će manje naknade, sa dosadašnjih 1,5 na 0,3 procenta, sniziti cene? O nacrtu novog Zakona koji će ograničiti međubankarske naknade razgovaramo sa Draganom Stanić, generalnim direktorom Sektora za platni sistem u Narodnoj banci.

Srbija reli ove godine slavi jubilej - 50 godina od početka državnog takmičenja u automobilizmu. Trka je na programu predstojećeg vikenda. AMSS je nosilac razvoja automobilskog i moto sporta u Srbiji, i najviše zaslužan za opstanak ove trke. Gost Jutarnjeg programa je Mirko Butulija, predsednik AMSS, od koga ćemo saznati mnogo više, o samoj trci, ali i o podršci Svetske automobilske federacije, čiji je AMSS član.

Festival senzualnih afro-latino plesova počinje danas u Beogradu. Tokom četiri dana predstaviće se mnoge plesne grupe iz Srbije i sveta. Šta će se sve dešavati narednih dana u Beogradu i gde, reći će nam Mario Knežević, učesnik iz Zagreba, plesač i DJ, a onda ćemo uživati u igri plesnih parova.

Pred nama je kratko putovanje u daleku zemlju - Finsku. Postojbinu Deda Mraza i zemlju hiljadu jezera. Naš vodič je Miroslav Cvetković, predsednik Srpsko-finskog društva, Seura.

Poznat kao gitarista i pevač grupe "S vremena na vreme", nije se muzikom bavio u skladu sa nazivom grupe, već danas obeležava punih 50 godina. Ali, posle toliko vremena jeste objavio prvi solo album. Ljuba Ninković je gost Jutarnjeg programa.

Urednik emisije: Duško Nikolić, voditelj: Dragana Kosjerina

broj komentara 0 pošalji komentar