Jutarnji program

Laki avioni iz Kraljeva poleteli su na tržišta širom sveta. Osim što uglavnom služe za obuku pilota ili za ambulantne službe, osvajaju i nagrade. Priznanje stiže iz daleke Indije, ali o svemu detaljnije govori Milorad Matić, vlasnik Fabrike lakih aviona iz Kraljeva...

Govorićemo o novim merama za povećanje bezbednosti dece u školama, današnjoj Paradi ponosa, povećanju efikasnosti policije i boljoj tehničkoj opremljenosti. Gost Jutarnjeg programa je direktor Policije Vladimir Rebić.

Čak 62 odsto mladih u Srbiji prespava svoje slobodno vreme, pokazuje istraživanje, moje gošće, Marije Ranđelović, koja je mesecima izučavala šta rade mladi kada nemaju konkretnih, pre svega školskih obaveza. Kako animirati decu da korisnije provode vreme?

Unapređenje saradnje privrede i fakulteta donosi višestruku korist. Dobar primer su tehnički fakulteti, pre svega ETF u Beogradu, koji poslednjih godina intenzivira saradnju sa domaćim i stranim kompanijama iz ICT sektora. O oblicima i značaju tog povezivanja govori prof. dr Milo Tomašević, prodekan za saradnju sa privredom Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Muzika i vino su neizbežna kobinacija. Prepoznali su to i organizatori prvog muzičko-vinskog maratona koji će narednog vikenda biti održan na Paliću. Više detalja o, pre svega muzičkom programu, saznaćemo od Jelene Inđić, organizatora maratona i Pavla Zvekića, člana benda "Iz principa", koji je jedan od učesnika muzičkog festivala.

urednik emisije: Duško Nikolić
voditelj: Milan Srdić

broj komentara 0 pošalji komentar