Lepa štampa lepo gori

Ko i zašto smatra da srpski nedeljnik u Hrvatskoj treba spaliti i pre čitanja

Predsednik Autohtone hrvatske stranke dva puta je tokom samo desetak dana spalio primerke nedeljnika Novosti, jer, kako je procenio, list srpske manjine vređa državu Hrvatsku. Na prvo paljenje nije bilo ozbiljnije reakcije, ali je posle drugog, Tužilaštvo podiglo krivičnu prijavu. Da li odnos prema nedeljniku srpske manjine u Hrvatskoj govori više o položaju manjina ili o položaju novinara u toj državi?

Sem Fabrici početkom leta zamenio je Majkla Davenporta na mestu šefa delegacije Evropske unije u Beogradu. U intervjuu za Oko magazin, Fabrici govori da li su unutrašnje teme važne na putu ka Evropskoj uniji, šta će sve uticati na brzinu otvaranja pregovaračkih poglavlja i koliko je tokom prvih sto dana boravka uspeo da upozna Srbiju.

Saznajte i što se sve češće u evropskim medijima pomiinju "Makronovi jadi" i u kakvoj je vezi pad popularnosti predsednika Francuske sa protestima sindikata i sa njegovim nedavnim sukobom sa zvaničnicima Poljske.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 16. sep 2017, 12:58) - anonymous [neregistrovani]

Ovo se u Hrvatskoj, desava.....

......decenijama!!!

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]