Kulturni dnevnik

U Galeriji RTS-a otvara se reprezentativna izložba "Likovni umetnici akademici", autora Jelene Mežinski Milovanović, koju čini pedeset radova naših istaknutih likovnih stvaralaca, članova SANU od njenog osnivanja do danas.

Nakon muzičkog spektakla na Tašmajdanu pred oko 15.000 slušalaca, Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije započinje koncertnu sezonu na podijumu Kolarčeve zadužbine. Kao solista se predstavlja pijanista Stefan Ćirić.

Kolege, prijatelji i poštovaoci velikog filmskog umetnika Ljubiše Samardžića oproštaju se danas od legende našeg glumišta na Novom groblju, a komemoracija će biti  održana u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke. Glumac Ljubiša Samardžić preminuo je 8. septembra u 81. godini.

U Dvorani Kulturnog centra Beograda, počinju "Dani izraelskog filma". Festival će otvoriti film "Upoznajte princezu Šo", reditelja i scenariste Ido Hara.

Slavnom italijanskom reditelju i scenaristi Ruđeru Deodatu, ovodišnjem dobitniku nagrade "Bela Lugoši", koju Dead Lake Horror & Wine Festival dodeljuje za izuzetan doprinos horor umetnosti, biće uručena Plaketa Jugoslovenske Kinoteke. Deodato je poznat po svojim horor ostvarenjima, a filmom je počeo da se bavi kao asistent čuvenog Roberta Roselinija.

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji 2017", u okviru koje će u 20 gradova Srbije, oko 800 učesnika predstaviti Republiku Srpsku kroz njenu kulturu, prosvetu, nauku, privredu i sport, biće otvorena u petak u Beogradu. Na svečanom otvaranju u Narodnom pozorištu, biće izveden program pod nazivom "Trezveno, sabrano i saborno" za koji su scenario napisali Nele Karajlić i Vule Žurić, koji je gost Kulturnog dnevnika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Realizator: Maja Mandić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]