Razgovori s Putinom

U poslednjoj epizodi četvorodelnog televizijskog dokumentarca – pogledajte šta je još ruski predsednk, Vladimir Putin, ekskluzivno ispričao reditelju Oliveru Stounu, na kakva još pitanja je pristao da odgovori i da li je čuveni oskarovac uspeo da izvuče neke informacije koje do sada ni jedan autor nije...

Dokumentarac koji je izazvao veliku pažnju svetskih medija, ali i publike, pruža dubok uvid u Putinov lični i profesionalni život, a vremenski i tematski se dotiče njegovog odrastanja u doba komunizma, uspona na vlast, odnosa s četiri američka predsednika, kao i iznenađujućih stavova o trenutnim američko-ruskim odnosima.

Oliver Stoun se upoznao sa Putinom, kada je doputovao u Rusiju 2015. radi razgovora sa Edvardom Snoudenom, tokom procesa snimanja biografskog filma Snouden. Američki reditelj je u periodu od jula 2015. do februara 2017. imao priliku da obavi više od deset intervjua s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, uz mogućnost da mu postavlja pitanja po sopstvenom izboru.

- Sve je bilo spontano. Nekada smo po šest sati čekali na početak snimanja, ali mogao sam postavljati različita pitanja. Upravo zato je važno da se pogleda ovaj film koji donosi potpuno drugačiju sliku Putina. Možemo razgovarati o tome da li se slažemo s njegovim stavovima ili ne, ali ovo je ono što mi je ispričao - pojasnio je Stoun.

U središtu su bili razgovori o rusko-američkim odnosima, ukrajinskoj krizi, širenju NATO alijanse, optužbama zapada za nepoštovanje ljudskih prava, Edvardu Snoudenu, demokratiji, optužbama da je Rusija uticala na američke izbore 2016. i mnogim drugim temama.

Stoun je istakao da je glavni cilj ovih intervjua da američki građani saslušaju i razumeju rusku stranu i da se zaustavi dalje pogoršavanje odnosa između dve moćne zemlje.

Oliver Stoun je režirao i napisao scenario za više od 20 dugometražnih filmova, a njegov opus uključuje neke od najuticajnijih, kultnih naslova koji su obeležili protekle decenije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 21. sep 2017, 23:31) - Лекторка из Новог Сада [neregistrovani]

Честитке...

... преводиоцу, али и лектору који је заслужио да буде потписан!

(četvrtak, 21. sep 2017, 22:14) - aham [neregistrovani]

Putin

Stvarno bi sjajno bilo da postavite na vas sajt sve epizode serijala :)

(četvrtak, 21. sep 2017, 10:56) - zoki [neregistrovani]

dokumentarac

Najzanimljiviji politički dokumentarac u poslednjih 10 godina.

(četvrtak, 21. sep 2017, 10:14) - Marija [neregistrovani]

Propustene tv emisije ; '' Razgovori s Putinom'' .

Da li biste biste bili ljubazni da postavite sve dosadasnje tv emisije '' Razgovori s Putinom'' na vas portal. Unapred zahvalna.