Vikinzi, četvrta sezona

Četvrta sezona popularne serije Vikinzi koja se sastoji od čak 20 epizoda, premijerno će početi sa emitovanjem 17. septembra, na Prvom programu RTS-a.

Treća sezona se završava Ragnarovim pohodom na Pariz i povratkom u Kategat. Međutim, kralj je veoma bolestan, a svi su uplašeni kako će se stvari dalje razvijati. Da li će ga naslediti Bjorn, Aslaug ili neko drugi? Po svemu sudeći Ragnar neće morati da se izbori samo sa svojom bolesti, već i sa mnogim zaverama koje se kuju protiv njega...

Glumačkoj ekipi koju predvode Travis Fimel i Ketrin Vinik, pridružiće se Piter Franzen, koji će tumačiti ulogu kralja Harolda, Jasper Pekonen, u ulozi Halfdana, Haroldovog brata i Dajen Don, koja će glumiti Jidu, čiji je lik potpuno drugačiji od onog što smo do sada mogli da vidimo u seriji, a to upravo fascinira Ragnara.

Vikinzi (Vikings, 2013) je kanadsko-irska istorijska televizijska drama, čiji je tvorac Majkl Hirst za televizijski kanal "Histori".

Serija je inspirisana pričama o vikingu Ragnaru Lodbroku, jednom od najpoznatijih nordijskih mitoloških heroja poznatom po pustošenju Engleske i Francuske. Ona predstavlja Ragnara kao nekadašnjeg farmera, kao prvog koji se proslavio uspešnim pljačkanjem Engleske uz podršku saboraca, svog brata Roloa, sina Bjorna i supruga, ratnice Lagerte i princeze Aslag.

Glavne uloge tumače: Travis Fimel, Klajv Standen, Džeselin Gilsaj, Džeferson Hol, Mod Herst, Torbjon Har, Ajven Kej...

Rwžija: Majkl Hirst

broj komentara 0 pošalji komentar