SAT: Merenje prosečne brzine otvara nove probleme

Da li će početak merenja prosečne brzine, na osnovu čega će vozači koji na auto-putu preteraju sa brzinom za to da plate kaznu, dati očekivane rezultate i uticati na povećanje bezbednosti u saobraćaju?

To je pitanje za gosta današnje emisije Nebojšu Arsova, načelnika Uprave saobraćajne policije. Jasno je da se tako nešto očekuje, međutim, takav vid kontrole vozača objektivno otvara i neke nove probleme o kojima niko nije razmišljao, a već prvih dana kontrole ozbiljno su se nametnuli. O čemu je reč i da li policija ima rešenje su - takođe su pitanja na koja bi gost emisije trebalo da odgovori.

Kad je reč o automobilima, gledaoci će imati priliku ekskluzivno da vide vožnju automobila na vodonik, što bi trebalo da odredi budućnost u auto-industriji, jer je u pitanju najjeftinija, najekonomičnija i ekološki najčistija eksploatacija automobila.

Naravno, pripremljen je i detaljan pregled noviteta koji će biti predstavljeni na salonu automobila u Frankfurtu, koji se održava od 14. do 24. septembra.

Iz turizma, SAT podseća na program vaučera koji je ne samo obezbedio nekim našim građanima jeftiniji odmor u Srbiji, nego unapredio uopšte razvoj turizma i uspešno poslovanje turističkih destinacija koje primaju vaučere.

Biće reči i o jubilejima kao što su 78 godina od vožnje formule 1 oko Kalemegdana, 80 godina Beogradskog sajma i drugim zanimljivostima koje kao i obično donosi emisija SAT.

U rubrici Predstavljamo detaljno govore o mazdi "CX5".

Repriza emisije je ponedeljkom na Drugom programu u 14.00, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. sep 2017, 13:26)
anonymous [neregistrovani]

Prosečna brzina

Znak na ulazu u zemlju, odmah posle granice, sa svim ogranicenjima brzine, to kod nas nisam primetio a u okolnim zemljama jesam. Možda da ima upozorenje da se meri prosečna brzina.
Pa neka stranci voze koliko god imaju para za kazne. Ako ja poštujem ograničenje u Hrvatskoj, ne vidim razlog zašto ne bi i oni poštovali naša ograničenja.
Potrebno je samo da poštujemo zakon, zbog sebe ali i zbog drugih.

(ponedeljak, 11. sep 2017, 11:43)
anonymous [neregistrovani]

znak je dovoljan

Ne razumem zasto Mirko insitira na dopunskim tablama. Znak za ogranicenje brzine je sasvim dovoljno upozorenje svima. Zamislite kad bi sad za svaki zakon stavljali table po gradu i putevima - nemoj ovo, nemoj ono, snima se ovo, snima se ono.

(nedelja, 10. sep 2017, 15:34)
anonymous [neregistrovani]

Brzina

Ne znam zasto se pravi frka oko merenja prosecne brzine. Ko vozi normalno i u ogranicenju nece imati nikakvih problema. I treba da kaznjavaju one koji jure.
Dobra emisija

(petak, 08. sep 2017, 14:09)
anonymous [neregistrovani]

tehnicki pregledi

pitanje za gosta dokle ce vladati bezvlasce i haos u sektoru tehnickih pregleda vozila i zasto ne uvedu obavezno fotografisanje vozila na liniji tehnickog pregleda

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]