Fudbal - SP: R. Irska - Srbija

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović je rekao da je utakmica sa Republikom Irskom najvažnija za domaći fudbal u prethodnih 11 godina. Taj meč u Dablinu može značajno da približi nacionalni tim plasmanu na Svetsko prvenstvo 2018 u Rusiji.

Bilo bi to tek drugi put da reprezentacija igra na nekom velikim takmičenju još od osamostaljenja 2006. "Mi ćemo igrati kao i svaku utakmicu, na pobedu", rekao je selektor Slavoljub Muslin. Srbija ima dva boda više od Irske a četiri više od Velsa tri kola pre kraja takmičenja po grupama. Mada po nekim razmišljanjima i bod može da bude dovoljan, pobeda bi plasman na SP učinila praktično gotovim.

Irska je, kao i ostala dva tima koja su pomenuta, bez poraza ali remi u Gruziji u subotu ju je udaljio od prvog mesta koje direktno vodi na šampionat. Sada se Irci plaše i Velsa sa kojim igraju još jedan meč u oktobru. Navijači su žestoko kritikovali igru ekipe pre nekoliko dana i traže potpuno iskupljenje u utorak. Na SP direktno ide prvi tim iz grupe, drugi ide u doigravanje.

Kvalifikacije za SP 2018 u Rusiju, uživo iz Dablina, RTS 1, Republika Irska - Srbija.

Komentator Aleksandar Stojanović.

Emisiju vodi Predrag Strajnić, a gosti su Ilija Stolica trener FK "Voždovac", Simo Krunić trener FK "Radnik" i Dejan Nedić fudbalski sudija.

broj komentara 0 pošalji komentar