Ovo je Srbija

Da li će Svrljig uspeti da sačuva imovinu slovenačke fabrike za preradu šumskih plodova koja godinama ne radi, ili će ipak, ona pripasti Sloveniji u procesu raspodele imovine bivše SFRJ - u prilogu Dragane Sotirovski.

U centru Loznice, uz magistralni put Loznica - Valjevo 2014. godine aktiviralo se klizište koje još uvek nije sanirano, a brdo je i dalje u pokretu, te se tako gotovo potpuno približilo putu, i onemogućilo da se pešaci kreću trotoarom, što znači da moraju da idu izuzetno prometnom ulicom. Klizište, takođe, ugrožava kuće i kanalizacionu mrežu koja se nalazi iznad, ali i stambene zgrade i lokale u neposrednoj blizini. Na terenu je Slavica Džinović.

U Domu učenika u Kraljevu spremni su za početak nove školske godine. Uređenje doma  finansiralo je resorno ministarstvo, a vrednost radova je 1,6 miliona dinara. Sva mesta za smeštaj 320 đaka popunjena su u prvom upisnom roku. U toku su radovi i na sportskoj hali ovog doma, koja će biti završena do 1. oktobra. Više u priči Snežane Špice.

Otvaranjem izložbe narodnih nošnji, u Užicu počinje 9. Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce". Na festivalu će učestvovati više od 1.000 folkloraca iz 25 ansambala iz deset zemalja.

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednice emisije: Dragana Živojnović i Dragana Anastasijević

ovo_je_srbija@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar