Dan sećanja na stradanje i progon Srba

Državna manifestacija posvećena obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe povodom 22. godišnjice Oluje u kojoj je ubijeno skoro 2000, a proterano više od 200.000 Srba, ove godine održava se u naselju Veternik kod Novog Sada.

Veternik je mesto koje decenijama pruža utočište prognanim Srbima, mesto u kome su pronašli svoj novi dom. Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe biće održano na stadionu Fudbalskog kluba "Veternik". Parastos svim žrtvama služiće patrijarh srpski g. Irinej.

Svoje sećanje na avgust 1995. preneće nam Branka Maksimović koja je te godine u izbegličkoj koloni stigla u Srbiju.

Prigodnim umetničkim programom u kome učestvuje i KUD Krajina, podsetićemo se na golgotu koju su prognanici prošli tih dana pre 22 godine.

Prisutnima će se obratiti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a potom i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Manifestaciju povodom 22. godišnjice Oluje, RTS direktno prenosi (petak, 4. avgust) od 20.10, na Prvom i Satelitskom programu televizije, Prvom programu Radio Beograda i na internet portalu, putem onlajn video striminga ("TV uživo").

Sve TV stanice sa nacionalnim frekvencijama preuzeće prenos od RTS- a.

Komentator prenosa: Biljana Radulović
Producent: Petar Milošaković
Reditelj: Miodrag Janićijević
Odgovorni urednik: Vesna Sladojević

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 05. avg 2017, 21:59) - anonymous [neregistrovani]

дддд

да ли постоји негде снимак синоћне манифестације ?

(petak, 04. avg 2017, 04:14) - anonymous [neregistrovani]

Vecnaja pamjat!

Vecnaja pamjat svim zrtvama