Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je reditelj Vladimir Perović, dobitnik 101 priznanja za dokumentarni film. Autor kratkog filma "Breg" koji će sutra biti prikazan na palićkom festivalu.

Izložba crteža francuskog umernika Edgara Degaa, pod nazivom "Trenuci posmatranja", otvorena je u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti. Izloženi crteži čine celinu fonda Narodnog muzeja u Beogradu.

Festival ruske muzike "Boljšoj", koji je na Mećavniku na Mokroj Gori okupio mlade talentovane muzičare iz Republike Srpske, Srbije i Rusije, svečano je zatvoren dodelom nagrada najboljim takmičarima.

U toku je 24. Festival evropskog filma Palić na kome će do 21. jula biti prikazano 12 izuzetnih filmskih ostvarenja, koja su osvajala značajne nagrade na velikim festivalima, ali i privukla pažnju publike širom Evrope. O hrvatskim fimovima koji su u fokusu festivala, izveštava Snežana Stamenković.

Slovenski bazar u Belorusiji u gradu Vitebsku odražava se 26. put. Prvobitno zamišljen kao festival koji povezuje slovenske narode, danas je prerastao i veliki internacionalni događaj koji povezuje sve narode svih kontinenata. Iz Vitebska se javja Tijana Paunković.

Urednik: Lidija Božić
Montažer: Đolović Vesna
Realizator: Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar