SAT: Patrola do Herceg Novog preko Bosne i Hercegovine

Emisija SAT nastavlja svoje letnje patrole. Ovoga puta pokazuju nešto manje opterećen pravac preko Bosne i Hercegovine do Herceg Novog, kao i mnoge zanimljivosti koje na ovom putu zaista treba videti i doživeti.

Od skretanja sa Ibarske magistrale pre Zlatibora, detaljno pokazuju Jokino vrelo, Drvengrad, Mokru Goru, Šargansku osmicu, naravno granični prelaz i sve što je važno za ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Posebnu atrakciju predstavlja Višegrad sa ćuprijom, Andrićgradom i banjom Vilina Vlas. Naravno, saznaćete kakav je put, kakve vas opasnosti čekaju na pojedinim deonicama, kakvi su propisi i kazne, cene goriva i sve drugo što čoveka na takvom putu može zanimati.

Videćete i čuveno Tjentište, koje je počelo sa uvođenjem turističkih sadržaja, kao i sve lepote, zanimljivosti i opasnosti na daljem putu preko Čemerna, Gackog, Bileće do Trebinja, koje nudi toliko zanimljivosti da ih ekipa SAT-a nije mogla zaobići. Naravno, saznaćete sve što vas može zanimati kad ulazite u Crnu Goru, a posebno šta turiste čeka kad stignu u Herceg Novi: od sadržaja u gradu do čuvenih plaža na Luštici.

Sve ovo ekipa SAT-a je uradila po svom proverenom sistemu hvalimo-zameramo, zato verujemo da će ova emisija biti izuzetno zanimljiva.

Repriza emisije je ponedeljkom na Drugom programu u 14.00, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 27 pošalji komentar
(nedelja, 23. jul 2017, 00:47)
Saša [neregistrovani]

Patrola do Bugarske

Sve pohvale ekipi emisije. Uživamo u vašim patrolama. Voleli bi da vidimo i Bugarsku.

(subota, 22. jul 2017, 15:33)
Milos85 [neregistrovani]

putarina

Ukoliko neko zeli da izbegne placanje putarine od 3 evra, postoji i drugi pravac do H, Novog, a to je da se na izlasku iz Bilece skrece levo putokaz je Niksic, Vilusi, vozi se isto pored jezera, put je solidan i duzi za 15 km, i zavrsava se otprilike gde je trajakt, na granicnim prelazima guzve nema gotovo nikad, jedina mana tog pravca sto ne prolazi kroz Trebinje koji je lepo posetiti

(četvrtak, 20. jul 2017, 23:30)
anonymous [neregistrovani]

Zabljak - Savnik - H. Novi

Da li mozete uraditi pocetkom avgusta patrolu do Crne Gore(Herceg Novog) putem preko kanjona Tare, Zabljaka i Savnika? Mnogo ljudi bi bilo prezahvalno. Hvala unapred.

(četvrtak, 20. jul 2017, 09:50)
Boban [neregistrovani]

Patrola do H.Novog preko Savnika

Postovanje,interesuje meda li je u planu patrola do H.Novog preko Savnika ,odavno niste isli tom deonicom? pozdrav...

(četvrtak, 13. jul 2017, 11:29)
Drago [neregistrovani]

Najbolja patrola do sada i turisticka i saobracajna

Poštovani gospodine Alviroviću svaka čast za emisiju i patrole. Ova patrola je do sada meni bila i najsadržajnija iako sam mislio da poznajem taj put. Divno je što ste nam pokazali i lepote Republike Srpske. Oduševljen sam Andrićgradom i Gradom Sunca te ću obavezno sa porodicom obići ta mesta. Drago mi je i za Tjentište što je obnovljeno jer je to biser bivše Jugoslavije.
Radujem se svakoj vašoj emisiji.
Veliki pozdrav

(sreda, 12. jul 2017, 23:59)
anonymous [neregistrovani]

Skretanje za Nikšić

U patroli na 35:39 na izlasku iz Bileće vidi se skretanje za Nikšić. Tuda se takođe može doći do H.Novog i izbeći putarina od 3 evra,ali i do Kotora i nekih mesta u Boki. Ide se na granični prelaz Vraćenovići,a put dalje ide na Viluse i spušta se do mesta Lipci, pored Risna i tu je kružni tok gde se skreće levo za Kotor, a desno za H.Novi.

(sreda, 12. jul 2017, 03:27)
Stefan [neregistrovani]

Putarina

Slažem se da je cena putarine previsoka, ali mi tu ništa ne možemo, to je dogovoreno između opštine i koncesionara. Jedino gospodin Alvirović i svi mi možemo da negodujemo zbog toga i ništa više. Uzgred,znam na šta je taj put ličio pre izgradnje novog, jer sam tuda prolazio dobrih 15 godina i veruj mi ovako "loš" put je mnogo bolji od starog puta, gde nisu mogla 2 automobila da se mimoiđu, a kamoli autobus i automobil.
Pozdrav

(utorak, 11. jul 2017, 20:05)
Nenad [neregistrovani]

Putarina

Svi mi znamo, pa pretpostavljam i gospodin Alvirovic da je put pod koncesijom. Ali 3 evra za onako los magistralni put? Stvarno nije u redu da toliko naplucuje onaj ko je izgradio put. Videli ste da za novu deonicu autoputa od ljiga do Preljine se placa putarina od 140 din a dugacka je 40km.

(utorak, 11. jul 2017, 02:19)
Stefan [neregistrovani]

putarina Granični prelaz Sitnica - Meljine (H.Novi)

Samo malo pojašnjenje. Putarina od 3 evra se plaća zato što je put pod koncesijom na 20 godina, jer opština nije imala dovoljno novca da ga napravi, ovo je bio jedini način. Što se tiče patrole, sve pohvale.

(utorak, 11. jul 2017, 02:13)
Stefan [neregistrovani]

putarina Granični prelaz Sitnica - Meljine (H.Novi)

Poštovani gospodine Alviroviću i redakcijo SAT-a,
Što se tiče Vaše začuđenosti naplatom putarine na delu od granice sa Bosnom do H.Novog,da Vam objasnim. Opština H.Novi je 2007.godine,usled nedostatka novca,angažovala izvođača radova i sa njim se dogovorila da izvođač izgradi put,a da opština taj novoizgrađeni put, da bi ga otplatila, da u koncesiju na 20 godina,i taj put je izgrađen 2008 godine i sada firma koja je gradila put naplaćuje putarinu. Inače,sve patrole su vam super i redovno ih pratim i radujem se novim. Srdačan pozdrav

SAT SAT

Autor:
Mirko Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]