Ovo je Srbija

U Vranjskoj Banji, poznatoj po temperaturi mineralne vode, koja ide do 110 stepeni celzijusa, najveći problem je nedostatak smeštajnih kapaciteta. Hotel "Železničar" u samom centru Banje ne radi već dve godine. Više u prilogu Danijele Manić Stojilković.

Da li će putari uspeti da do predviđenog roka završe radove na auto-putu Kragujevac - Batočina, dokle se stiglo sa projektnom dokumentacijuom za pet kilometara puta koji prolaze kroz Batočinu i kada će početi gasifikacija opštine proverava Nevenka Đelić.

Na plantaži voća u Zrenjaninu krenula je berba višnje, ali novitet je što umesto sezonskih radnika po prvi put to rade dve moderne mašine koje samo tokom jednog dana menjaju i do šest stotina berača. Kako izgleda berba sa ovim mašinama, ali i da li su zadovoljni prvim prinosim u prilogu Sime Budimira.

Festival mladih pisaca "Srpsko pero", koji je iznedrio poznata književna imena Srbije, održaće se od 21. do 23. juna u Narodnoj biblioteci u Jagodini, pod pokroviteljstvom grada. Dobitnik "Srpskog pera" za ovu godinu je mladi pesnik iz Pirota Andrija Stanulović. Više u prilogu Dragana Markovića.

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Dragana Anastasijević

ovo_je_srbija@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]