Oko intervju: Aleksandar Vučić

O neočekivanoj krizi u vlasti nakon što je Ana Brnabić postala mandatar, o predstojećoj inauguraciji, najavljenoj promeni Ustava, Kosovu, ubrzanom ulasku zemalja regiona u Nato

Odluka Aleksandra Vučića da mandat za sastav Vlade poveri Ani Brnabić neočekivano je izazvala krizu u vladajućoj koaliciji. Da li će Ana Brnabić postati premijerka ili će ovakav izbor mandatara pocepati vladajuću koaliciju? Otkud sad drama oko skupštinske većine; da li to znači da Dragan Marković Palma samo glasno izgovara ono što još neki poslanici vladajućih stranaka misle ili nam čak možda slede vanredni parlamentarni izbori?

Zašto predsednik misli da je baš Ana Brnabić najbolji kandidat za premijera; da li je njen izbor pokazatelj i da je Zapad prvi izbor Srbije i da li bi Brnabić na mestu premijera Srbije nešto promenila u regionalnoj politici?

Po čemu bi se Vlada koju bi vodila Ana Brnabić razlikovala od Vučićevog kabineta? Da li će nova premijerka učestvovati u briselskim pregovorima; pre svega da li će posle pobede Haradinaja na Kosovu briselskih pregovora uopšte i biti? Koji je stav srpske države prema prostoru Kosova i Metohije? Da li je realan unutrašnji dijalog o tom pitanju, koji je na zakletvi pomenuo predsednik Srbije i da li je moguć srpski konsenzus oko Kosova? Da li će se ustavne promene doticati i preambulu; i generalno u kom pravcu će se Ustav menjati? Da li će Ustav promeniti i ovlašćenja predsednika? Koji je realan rok za ustavne promene?

Ko će od regionalnih, evropskih i svetskih zvaničnika doći na inauguraciju novog predsednika Srbije 23. juna?

Gost: Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije

Razgovor vodi: Gorislav Papić

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 21. jun 2017, 18:42)
Branimir [neregistrovani]

Jasne poruke

Mislio sam da komentarišem, ali neću, poruke su vrlo jasne, za to ću da radim pa ćemo da vidimo rezultate. Nema ništa od dodvoravanja, kako god' okreneš. Nema ništa od ksenofobije, ajde da budemo moderni, a ne samo da okrivljujemo druge.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]