SAT: Vozači plaćaju tuđe greške

Nastavljaju se problemi vozača na tehničkim pregledima. Agencija za bezbednost saobraćaja još uvek nije obezbedila bazu podataka sa karakteristikama vozila, na osnovu koje bi tehnički pregledi mogli na licu mesta da ispravljaju vozačima greške u saobraćajnim dozvolama.

Kako rešiti probleme koje imaju vozači kada dođu na tehnički pregled i ustanovi se da, recimo, podaci o broju sedišta ili ukupnoj masi nisu tačni, pa zbog toga moraju da plate još oko 10.000 dinara? Današnja emisija SAT u razgovoru sa predstavnikom udruženja tehničkih pregleda, ukazuje na probleme i traži rešenje.

Govoriće se i o bezbednosti u saobraćaju, tačnije o tome kakve akcije po prvi put pokreće MUP Srbije i to na predlog građana.

Naravno, videćete i mnoštvo saveta, pre svega kako da uložite reklamaciju na pumpi, ako posumnjate da vas je neko tamo prevario.

Pripremljeno je i nekoliko predloga za sadržajan i aktivan izlet u Kovačici, Jagodini, Boru i okolini.

Kao i obično, biće dosta aktuelnih informacija i zanimljivih automobila, a ekskluzivno predstavljaju novu ladu „vestu". Saznaćete i kako su mladi Bečejci u neobičnoj ekspediciji „jugom" do Mongolije, stigli već do Sibira.

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 00.30, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 10 pošalji komentar
(petak, 19. maj 2017, 16:28)
GPH8 [neregistrovani]

SAT Patrola

Napravite ove godine patrolu do Pomoria u Bugarskoj, da vidimo da li su završili onaj autoput i kakve su cene tamo. To je više porodično mesto i bilo bi lepo da nam pokažete staro i novo Pomorie kao dva posebna dela. Dosta naših turista ide tamo. Pozdrav SAT ekipi sa juga Srbije!

(sreda, 17. maj 2017, 12:10)
anonymous [neregistrovani]

Patrola do Crne Gore

Cenjena i poštovana ekipo SAT-a dajte nam bar neku naznaku kada možemo očekivati prvu patrolu do crnogorskog primorja.I naravno ako to može biti preko kotidora 11. Hvala

(ponedeljak, 15. maj 2017, 21:52)
anonymous [neregistrovani]

Patrola

Jedva čekamo patrolu do Grčke, a najviše zbog radova na koridoru, a i da dobijemo informacije iz prve ruke o toliko spominjanim cenama u Grčkoj.

(ponedeljak, 15. maj 2017, 11:02)
Gledalac [neregistrovani]

Put preko Bugarske

Poštovani zašto ne napravite patrolu za Grčku preko Bugarske u slučaju da put kroz Makedoniju ne bude bezbedan

(nedelja, 14. maj 2017, 16:49)
Miloš [neregistrovani]

SAT je vrh!

SAT redovno pratim, a jedva čekam tradicionalne patrole. Nekako, sa patrolama SAT nam ''najavi'' leto!

(nedelja, 14. maj 2017, 10:31)
anonymous [neregistrovani]

Re: Ko je pogrešio?

Zašto bi plaćao MUP? On se finansira iz budžeta, pa bi to značilo da svi mi plaćamo za te greške. Ne. Naći tačno ko je tada radio, ko je pogrešio (kada imamo sledljivost u proizvodnji hrane, valjda se zna ko je kada radio na šalterima) i ko je bio šef. Pa te de osobe da plate iz sopstvenog džepa za sve. Greške bi nestale preko noći. Ali, Srbija je država koja štiti nenormalne od normalnih, pa treba očekivati da odgovorni dobiju i medalje, jer su obezbedili priliv dodatnih para u budžet.

I šta bi sa ptotivzakonitom idejom da se potpuno važeće vozačke dozvole naprasno proglase nevažećim? Opet uz dodatnu naplatu harača zato što se usuđujemo da imamo važeća dokoumenta?

(nedelja, 14. maj 2017, 10:12)
Nenad [neregistrovani]

Patrola

Kada ce patrola do Grčke. Lepo bi bilo da to bude Pefkohori. I naravno osvrt na auto put u prolazu koji se gradi kroz Grdelicu.

(nedelja, 14. maj 2017, 07:52)
anonymous [neregistrovani]

Ko je pogrešio?

Meni su na tehničkom pregledu ispravili saobraćajnu dozvolu zato što je pisalo da nemam osovina , a kad pogledam ja zaista nemam osovine nego polu osovine i pozadi nezavisno vešanje! I sve to nisam ja upisao nego neko ranije na tehničkom pregledu ili SUP-u a ja moram da izvrzem iz džepa pare da platim njihove greške! U ostalom da bi za sve grreške po meni trebali da plate tehnički pregledi ili država odnosno MUP! Jer čovek niti je sam popunjavao podatke prilikom tehničkog pregleda niti je to radio prilikom izdavanja saobraćajne dozvole!

(subota, 13. maj 2017, 21:08)
Bojan [neregistrovani]

prva patrola

Postovani, kada i gde krece prva ovogodisnja patrola?

Hvala

:)

(subota, 13. maj 2017, 14:42)
anonymous [neregistrovani]

Patrola

Jedva cekam patrole....

SAT SAT

Autor:
Mirko Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]