Kulturni dnevnik

Gost je strip crtač Saša Rakezić, poznatiji kao Aleksandar Zograf, povodom izdanja nove knjige stripova "Mala otkrića".

Na Festivalu igre, komad "Mala domovina" izvela je poznata kompanija Akrama Kana iz Londona, u "Ateljeu 212".

Časna sestra, Tereza Furkadas, jedna od najuticajnijih intelaktualki Evrope koja se bori za prava žena u crkvenoj i javnoj sferi, održala je predavanje u okviru Filozofskog teatra u Narodnom pozorištu.

Saznaćete i ko su dobitnici nagrada Pozorišnog proleća koje se drugi put održava u Šapcu. Učestvovalo je sedam pozorišta iz Srbije, a o priznanjima su odlučivali stručnični žiri i novinari.

U Modernoj galeriji u Valjevu otvorena je izložba "Ljuba - slike" koja obuhvata 49 radova nedavno preminulog umetnika Ljube Popovića. Većina ovih slika, iz privatnih kolekcija i kompanija, do sada nije izlagana.

Predstavljamo knjigu "Muzej prepiske" koja obuhvata pisma ličnosti od Darvina i Dostojevskog do Marlon Branda i Mika Džegera. Autor Šon Ašer četiri godine prikupljao je materijal o važnim događajima koji su menjali svet.

U Kolarčevoj zadužbini Mocartova dela izveli su Kraljevski gudači Sv. Đorđa i kamerni hor sa solistima pod dirigentskom palicom Milice Radivojević.

Vodimo vas u Njujork u Metropoliten muzej gde su u toku pripreme za veliku retrospektivnu izložbu Irvinga Pena, kojom se obeležava stogodišnjica rođenja ovog značajnog umetnika.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar