Hotel izgubljenih činova

Ispovest porodica vojnih lica koje više od dve decenije žive u beogradskom hotelu Bristol - kako se privremeni smeštaj pretvorio u doživotni i zašto su odlučili da progovre o svemu posle toliko godina?

General Vlado Trifunović, čovek koga jedni smatraju izdajnikom, a drugi herojem, bio je najpoznatiji stanovnik beogradskog hotela Bristol. Tamo je proveo poslednje dve decenije svog života dokazujući da nije kriv za izdaju i da je učinio sve da spasi živote vojnika 1991. iz kasarne u Varaždinu.

Živeo je u nekoliko kvadrata, u sobi u "hotelu izgubljenih činova". Hotel Bristol podeljen je na dva dela - komercijalni, u kojem se sobe izdaju i deo koji služi kao privremeni smeštaj vojnim licima. Malo ko zna da u tom drugom delu više od dve decenije "privremeno" žive sada već vojni penzioneri i njihove porodice.

Stanari hotela Bristol prvi put, za Oko magazin, govore kako su ratnih devedesetih stigli u Beograd i kakav je bio odnos kolega, vojske i društva prema njima. Ani Manojlović su otkrili zašto nikada nisu dobili obećane stanove, kako je privremeni smeštaj postao doživotni i zašto se boje najavljene rekonstrukcije hotela.

Urednik Gorislav Papić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]