SAT: Salon u Ženevi u znaku novih tehnologija

Da se proizvođači iz godine u godinu sve više takmiče šta će novo predstaviti na svojim automobilima i koje nove tehnologije zauzimaju glavno mesto, najbolje potvrđuje salon u Ženevi, koji traje do 19. marta.

Više od 180 izlagača iz čitavog sveta nastupa u punom sjaju, a zapaženo je da ovoga puta nema Kineza, ali je zato indijska "Tata" na neki način dominantna. Videćete sve novitete i saznati kojim pravcem će se razvijati auto-industrija u narednim godinama.

Za naše prostore najzanimljivija tema je bezbednost u saobraćaju. Sve je više nezgoda, a ovih dana najugroženija kategorija, pored vozača i pešaka, biće motociklisti i traktoristi. Kako sprečiti stradanja, šta MUP mora da preduzme, a šta je obaveza vozača? Kako smanjiti crne hronike? To je glavna tema u razgovoru sa predstavnikom MUP-a Srbije.

Naravno, biće dosta aktuelnih informacija vezanih za predstojeći salon automobila u Beogradu, koji ovoga puta otvara čak tri nove hale, gde će se izlagati motocikli i prateća oprema.

Gledaoci će saznati koji će noviteti iz Ženeve doći pravo u Beograd, jer se kod nas od 24. marta do 2. aprila organizuje međunarodni salon automobila, a prava poslastica biće novi "Ferari" koji će na svom, već tradicionalnom štandu predstaviti emisija SAT.

U rubrici Predstavljamo gledaoci će ekskluzivno upoznati prvi Alfin SUV model "stelvio".

Repriza emisije SAT je nedeljom na Drugom programu u 00.30 časova, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 11. mar 2017, 07:42)
Tulipan [neregistrovani]

Kako sprečiti stradanja

Najčešće, za upravljačem, vozači zaboravljaju osnovnu kulturu i vozilo doživljavaju kao oklopno vozilo i pravo da se ponašaju bahato. To se može videti i na putevima i van njih.
Sa druge strane, (s pravom) strogo se kažnjava prolazak vozila na crveno svetlo, dok se prelazak pešaka i biciklista jako retko sankcioniše.
Saobraćajna kultura se teško uči, a lako zaboravlja.

SAT SAT

Autor:
Mirko Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]