SAT: Porez na "kubikažu" na kućnu adresu

Emisija SAT nastavlja temu posvećenu smanjenju poreza na upotrebu vozila, tačnije smanjenju iznosa poreza na automobile sa velikom "kubikažom". Koja su rešenja na pomolu?

Druga tema posvećena je turizmu. Šta je Srbija uradila za unapređenje turističke ponude, a šta bi morala još da uradi da bi konačno i manje poznate turističke destinacije bile prepoznatljive, i što je najvažnije, dostupne ne samo srpskim nego i stranim turistima?

Hoće li se konačno postaviti prava signalizacija, urediti putevi i očistiti đubre pored njih, što već postaje prepoznatljiv detalj na prilazima turističkim centrima?

Gledaoci će ekskluzivno videti kako se pravi novi prototip Mercedesovog autobusa u Ikarbusu.

Naravno, kao i obično, upoznaće i dosta zanimljivih automobila poput Hjundaijeve "elantre", kije "sportidž", Tojotinog "prijusa" na struju i ekskluzivnog Majbahovog terenca.

U rubrici Predstavljamo videće detaljni test renoa "senik".

Repriza emisije SAT je nedeljom na Drugom programu u 23 sata i ponedeljkom u 19 časova, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 9 pošalji komentar
(utorak, 16. jan 2018, 07:46)
Bojan [neregistrovani]

Zaboravili na temu, ili...

Uđosmo u 2018.
Porez nije smanjen već je povećan!
Dajte nam još malo nade, pa makar bila lažna...

(petak, 20. okt 2017, 18:29)
Nikola [neregistrovani]

porez

Navodno smo placali neku radnu grupu koja ce naci resenje za umenjenje registracije automobila sa vecom kubikazom, i sta se desilo sa tim? Koga smo to placali?

(sreda, 17. maj 2017, 12:08)
anonymoMiloradus [neregistrovani]

Porez na luksuz

Kada ce da se smanji porez na luksuz ili je to samo lazno obecanje hvala

(nedelja, 05. mar 2017, 16:18)
Tulipan [neregistrovani]

Porez na upotrebu motornog vozila

Ako kriterijum bude radna zapremina motora, interesuje me kako će se registrovati vozila na hibridni i električni pogon-
Moje mišljenje je da osnovica za obračun poreza mora da uzme u obzir tržišnu vrednost vozila, snaga, masa i stepen zagađenja životne okoline.
Možda to deluje kao bajka, ali uz kontrole na tehničkim pregledima (bez lažiranja), možemo postati čistija država.
Muka mi je vozila (naročito dizelaša sa Euro 3, 4 i 5 motorima) koji po putevima "purnjaju" kao parnjače.

(ponedeljak, 27. feb 2017, 14:57)
Kenan [neregistrovani]

Snaga motora

Povodom poreza na motorna vozila,po kubaturi,sigurno je zastareo modeel,ali nikako ne moze da se porez na motorna vozila odredjuje na osnovi vrednosti auta,jer to je osnov za Kasko osiguranje.
Najpravilnije je ,odredjivanje poreza na osnovu snage motora,koliko ima KW ili KS.
Jer to je osnov,u EU ,na kojem se odredjuje porez kod obaveznog osiguranja.
Jer moderni novi motori,imaju i do 360 KS,a stari mercedesi sa 3 litra zapremine 90 KS,i zbog toga je nepravedno ,porez na motorna vozila ,na osnovu kubature.
Treba uvesti i porez ,na osnovu izduvnih gasova,pa ce na taj nacin,drzava da se oslobodi tih prastarih vouila,koja nam zagadjuju zivotnu okolinu, i izbeci ce mo ,da postanemo odpad,zapadne Evrope.

(ponedeljak, 27. feb 2017, 01:04)
igor ivanovic [neregistrovani]

vozila na cng metan

Zasto ne uradite jednu emisiju za vozila sa fabrickim ugradjeni uredjajem na cng prirodan gas metan sa obzirom da je voznja najeftinija a vozila su najekoloska uradite jednu reportazu i upoznate gledaoce za lokacije benziskih pupi u Srbiji na kojima se toci cng kako i lojacije ovih pumpi u Makedoniji i Grckoj u vasim sat patrolama. Pozdrav!!!!!!!!

(nedelja, 26. feb 2017, 12:45)
Miki FR [neregistrovani]

Porez na luksuz

Treba isterati do kraja tj izboriti se da se smanji, nema smisla placati registraciju za 2,5L 163cv 485e, za auto iz 2001 godine, to je van pameti, samo kod nas ima to, kako to imam kola u posed od 2013te godine, do dana danasnjeg regisrtracija mi dolazi ista, vajdan svaku godinu kako auto stari treba biti jeftinije, izgleda da neka zavrzlama ima ili neko stavlja pare u dzep, nadam se da ce se neko porinuti za to i da vodi kontrolu o tome. Svugde u svetu tj u zemljama EU je porez jevtiniji na luksuz, akod nas kuplji i skuplji. Na primer ja FR imam auto iz 2006 god 2,5L i placam ga 335e godisnje i osiguranje je mini kasko, a za auto u Srbiji 485e i to obicno osiguranje, znaci prevrsilo svaku meru vise. Nadam se da ce ljudi postovani zi emisjie SAT, isterati do kraja i ziboriti se za pravo gradjana tj potrosaca, da se ovaj porez smanji napokon.

(nedelja, 26. feb 2017, 12:28)
Nikola Petrović [neregistrovani]

Dacia TNG

Zašto ne komentarišete navode vlasnika Dacia koji imaju probleme sa TNG-om? Udruženja potrošača su imala saopštenja povodom toga.

(nedelja, 26. feb 2017, 09:11)
Mare [neregistrovani]

Ikarbus

Ekskluzivni snimak proizvodnje novog Ikarbusa smo već videli pre par nedelja na Autobusi.net, voleli bismo da vidimo dokle se sada stiglo, da li su ga završili.

SAT SAT

Autor:
Mirko Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]