SAT: Zašto dizel-gorivo smrzava

Ovih dana velike probleme u saobraćaju stvaraju niske temperature, sneg i led na kolovozu.

Međutim vlasnici automobila sa dizel-motorima kažu da su njihove nevolje najveće. Sipaju gorivo na pumpi, ostave automobil na parkingu preko noći i ujutru ne mogu da startuju motor, jer je gorivo "smrzlo". Zašto je to tako? Da li je moguće da se takvo gorivo prodaje na pumpama, ko je kriv zbog toga i koje je rešenje, saznaćete danas u emisiji SAT.

Videćete ekskluzivne snimke sa prezentacije modela KIA "stinger", koji je sa salona automobila u Detroitu stigao i u Milano, ali i novi audi "Q8", koji je takođe predstavljen u Americi.

Veliki deo emisije posvetili su savetima za putovanje u otežanim vremenskim uslovima. Tako ćete saznati kako voziti kada su na kolovozu sneg i led, zašto je važno da se deca prevoze u odgovarajućim sedištima, ali i kako izabrati kvalitetnu tečnost za pranje vetrobrana i da li jedna sveća može da zagreje kabinu automobila.

U rubrici Predstavljamo testirali su redizajnirani leksus "IS" i to na putevima u okolini Rima.

Repriza emisije SAT je nedeljom na Drugom programu u 23 sata i ponedeljkom u 19 časova, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 29. jan 2017, 16:04)
anonymoussomborac [neregistrovani]

Uvoz na invalide

Pojasnite malo te carinske izmene špediteri ništa o tome ne znaju pa ne vrše uvoz vozila na invalide

(petak, 27. jan 2017, 20:24)
Nikola [neregistrovani]

Tng

Poštovani,daleko veći problem u sagorevanju tokom ovih ledenih dana su imala vozila na tng.U početku sam mislio da ja imam problem sa svojim vozilom,ali kada sam se raspitao u okruženju vozaca na tng,shvatio sam da je problem isti i kod ostalih potrošača na tng,a u to me je na kraju uverio i ovlašćeni servis za tng.Molim da izvsite merenja i na tng.

(nedelja, 22. jan 2017, 18:58)
Dizelaš [neregistrovani]

Gorivo

Vrlo zanimljivo

(nedelja, 22. jan 2017, 16:35)
anonymous [neregistrovani]

Gorivo

Ove godine i po najvećem minusu nisam imao problema sa dizel gorivom, verujem da se sada prodaje ipak malo kvalitetniji dizel nego pre par godina. A velikim delom je i Vasa zasluga jer ste često objavljivali razne testove, kontrole i kritike.
Samo tako nastavite

(nedelja, 22. jan 2017, 16:30)
anonymous [neregistrovani]

Dizel

Ovo za dizel nisam imao pojma. Zaista veoma korisno. Jedva cekam da vidim tu kontrolu, jer su ljudi zaista imali puno problema.
Super ste

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]