Jutarnji program

Jedan od najvažnijih ekomonskih ciljeva Vlade Srbije, u 2017-toj godini, biće smanjenje nezaposlenosti.

Kako ćemo se zapošljavati, kod koga i gde, a ko će ostati bez posla, su samo neka od pitanja za Zorana Martinovića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje.

I dok je u svetu takozvano dualno obrazovanje već godinama praksa, u Srbiji se još uvek razmatraju načini kako da ono bude primenjeno u našem obrazovnom sistemu. I dok jedni čekaju da ono bude formalno uvedeno, ima psolodavaca koji ga, kroz prakse na fakultetima, već primenjuju. Kako to izgleda u Kragujevcu, istražuje Generacija 2017.

Protekla godina bila je veoma dinamična, kada je reč o razvoju IT tehnologija. Niko i ne sumnja da će se trka za novim tehničkim dostignućma nastaviti, ali u kom pravcu i šta možemo d aočekujemo? Odgovor ćemo potražiti od našeg stalnog saradnika. Gost u terminu kada prelistavamo novine je Radomir Lale Marković, urednik internet portala i emisije E-tv, autor naše stalne rubrike E jutro.

U 134 države u svetu postoje SOS Dečija sela. Prvo dečije selo u Srbiji izgradjeno je u Kraljevu pre 12 godina. SOS Dečija sela predstavljaju jedinstven koncept brige o deci bez roditeljskog staranja. O tome kako funkcionišu Dečija sela u Srbiji, govori Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

Tek je nekoliko dama kod nas koje izvode tradicionalnu srpsku muziku na harmonici. Naša gošća, Beograđanka Sandra Milošević, jedna je od njih, a sviranje ovog "muškog" instrumenta njen su hobi i profesija.

Urednik emisije: Duško Nikolić
Voditelj: Dragana Kosjerina

broj komentara 0 pošalji komentar