Lazanski: Sirija, Alepo, Asad

Utisci i snimci najpoznatijeg srpskog ratnog izveštača iz nekada sekularne, versko tolerantne zemlje.

Alepo je bio, posle Istanbula i Kaira najveći grad u Osmanlijskom carstvu. Danas je ovaj grad koga je Unesko uvrstio na listu svetske kulturne baštine simbol sirijskog rata, rata u kojem danas učestvuju najveće svetske sile. Alepo je nedavno posetio najpoznatiji srpski vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski. Kako je došao do Alepa; kako mu danas izgleda taj grad, šta je sve video na liniji razgraničenja, hoće li Asadove snage naposletku ući u istočni deo grada?

Ko uopšte ratuje protiv koga u Siriji? Da li je sada moguć "sirijski Dejton" i da li posle uključivanja Rusije u taj rat postoje šanse i za rasplet bez svrgavanja predsednika Asada?

Kakav je život u prestonom Damasku: o čemu je pričao sa predsednikom Asadom, šta je slično a šta različito između Sirije i Srbije? Šta je ostalo od nekada sekularne, verske tolerantne zemlje?

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]