Mira Adanja-Polak: Ekskluzivno

Tajna smrti Josipa Broza Tita

U vreme bolesti Josipa Broza Tita mlad vojni lekar smešten je na dužnost dežurnog lekara pored postelje Josipa Broza Tita koji leži u bolnici u Ljubljani. Lekar od poverenja major Dr Milomir Stanković ispunjava naređenje ostavlja svoju ženu u Beogradu i ne viđa je 6 meseci, jer je na poverljivom zadatku. Dolaze lekari, prepisuju terapije, on sedi, meri pritisak i ordinira sve što čuveni lekari prepisuju kao spasonosnu terapiju.

Dr Milomir Stanković sedi pored kreveta svog Maršala i sve zapisuje, sve sluša i sve piše. Trebalo mu je sve ovo vreme da progovori i da napiše knjigu "Tito između života i smrti" i da sve zabeleženo u jednu svesku ispriča i sve viđeno kaže u kameru.

Tokom intervjua u njegovom domu u Beogradu Mira Adanja Polak iako ima utisak da dobija ispovest ovog čoveka zna da ovaj lekar nije rekao sve. Autoriteti oko njega nisu mu više branili da govori, ali je znao da po službenoj dužnosti takva ispovest ne bi nikome koristila, jer se zna šta znači rano progovoriti.

Čućete šta se sve događalo u Sloveniji dok je Tito ležao a mi dobijali saopŠtenja.
Ko su bili lekari koji su davali mišljenja? 
Zašto je Dr Stanković tek sada progovorio?
Šta na sve kaže njegova žena?
Videćete i fotografije koje do sada niste imali prilike da vidite.

Autor Mira Adanja Polak

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 31. okt 2016, 09:48) - Ankicaanonymous [neregistrovani]

Emisija Mire Adanje Polak

Gledala sam ovu Vašu poslednju emisiju i zaista je fantastićna, uostalom kao sve Vaše emisije. Uglavnom ih ne propuštam.
Emisija o smrti Josipa Broza Tita je odlićna, ali suviše kratka! Baš mi je žao!
Pozdravljam Vas, Ankica!

PS. Pitam se zašto su Vam promenili termin emisuje, da bi u tom terminu išle neke druge stvari, koje ne zaslužuju da Vi odete na 2. program i to nakon toliko godina Vašeg rada. Ne znam ko će Vs naslediti, kada jednog dana odete u penziju!

(nedelja, 30. okt 2016, 20:08) - anonymous [neregistrovani]

Desavanja u Mostaru

Zavisi dali si bio vojnik ili oficir A sta je pa moglo da se desava u Mostaru A ako nesto bas znas a ti reci sad bar niko ne brani.

(nedelja, 30. okt 2016, 16:03) - anonymous [neregistrovani]

Реприза?

Да ли неко зна када је реприза емисије?

(nedelja, 30. okt 2016, 14:25) - anonymous [neregistrovani]

kaži nam

Ajde kaži nam bar malo to u vezi Mostara. Baš me to interesuje.

(nedelja, 30. okt 2016, 08:43) - Radovan [neregistrovani]

Prolaznost

Sudbine ljudi su različite. Josip Broz je mnogim tajnama obavijen. počev od porekla pa do ukupne uloge istorijske i političke koju je imao. I oko njegove bolesti i smrti se mnogo sta pisalo. Ja sam tada bio u JNA u Mostaru.Nemogu Vam ni reci sta se sve desavalo.

Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]