Mira Adanja Polak i Vi

Smrt glumca Milorada Mandića Mande bila je iznenadna, ali kažu da iznenadne smrti nisu tako česte i da uvek čovek ima znake koji upozoravaju da nešto nije u redu, ali na njih ne obraća pažnju. O tome govori prof. dr Nenad Ilijevski vaskularni hirurg.

Novinar Nataša Mijušković je gost u studiju posle intervjua sa Kolindom Grabar Kitarović, predsednicom Hrvatske. Pitamo je kako se osećala i koliko je unapred znala za taj intervju i kako se sve dogodilo?

U studiju je Neda Knežević, direktor Muzeja istorije Jugoslavije i od nedelje otvara sve depoe u kojima se nalaze pokloni, pisma, predmeti koje je Tito dobijao za života. Ti depoi su sada sređeni i posetioci će od ponedeljka moći da sve to vide.

Roksanda Ilinčić dolazi u Beograd gde će u Belom dvoru biti održana modna reviju iz njene najnovije kolekcije. Ovu dobrotvornu reviju organizovali su princeza Katarina Karađorđević, Studio Klik i Skupština grada.

Emili Doemer, unuka Karla Maldena, došla je prvi put u Evropu. U Beogradu lične stvari svog dede Karl Maldena poklanja Jugoslovenskoj kinoteci koja osniva legat ovog velikog glumca koji nikada nije zaboravio Srbiju - zemlju svojih predaka.

Ružica Vranjković novinar koja je svojim reportažama pratila Železaru Smederevo punih 26 godina, tokom posete predsednika Kine i uspešno završenog ugovora sa Kinom ima i ličnu satisfakciju da je posao novinara vredan truda.

Prof. dr Đuro Đurović, direktor Beogradske Poslovne škole slavi 60 godina postojanja ove visoke škole strukovnih studija koja je prva uvela pre mnogo godina dualno obrazovanje. Sada oni šalju svoje đake u Nemačku, Rusiju, a uskoro i u Kinu.

Gost u studiju je David Laufer Švajcarac istoričar, pisac i publicista koji duže vreme živi i radi u Beogradu. Veliki  je poznavalac umetnosti koji se bavi prepoznavanjem mladih talenata i ukazuje na veliki umetnički potencijal Srbije.

U studiju su fotografije Dine Jonsen iz knjige "Skrivena lepota" i platno slikara Dragana Bibina.

broj komentara 0 pošalji komentar