Mira Adanja Polak i Vi

Đerdap je za mnoge u svetu bio granični kamen između istoka i Zapada. Čitav taj potez zvali su tada gvozdenom zavesom.

Đerdap je najveća hidroelektrana u Srbiji, bila je peta u svetu kada je puštena u pogon sa punim kapacitetom, maja 1972. godine. Na granici između Srbije i Rumunije ovaj gorostas proizvodi struju i nije bilo đačke ekskurzije koja nije u svoj program uvrstila posetu Đerdapu.

Dragan Maksimović, direktor Đerdapa, omogućio je da se ekipa spusti na 70 metara ispod nivoa Dunava. Kaže da se TV kamere nisu spustile do sada na tu dubinu. Prolazila sam kroz hodnike, gledala u vrata koja su me odvajala od vode u dubinama Dunava. Svaki kutak ove grdosije bio vredan svih napora i neverovatnog doživljaja.

Dr Marija Đorić, naučni saradnik na Instituu za Političke studije u Beogradu, za temu doktorata imala je ekstremizam, terorizam i nasilje. Njena najnovija knjiga bavi se političkim nasiljem, a knjiga "Ekstermna levica" bazirana je na najnovijim istraživanjima i objašnjava zašto se taj fenomen događa baš sada u svetu, kako ga suzbiti i čime je ta pojava izazvana.

Irina Subotić istoričar umetnosti je dugogodišnji kustos inostrane zbirke u Narodnom muzeju i govori o blagu koje Narodni muzej ima i koji do sada nije nikada izlagan u celini.

Jelenu Milić upoznala sam u Kini, ona studira u Šangaju. Sada pokazuje svoj rodni grad Užice jer je došla na kratko kući. Njen odlazak u Kinu dao joj je šansu da razvije svoje mogućnosti na terenu koji do tada nije poznavala.

Miloš Karadaglić je mladi gitarista iz Crne Gore koji je napravio vrtoglavu karijeru u svetu. Nedavni koncert u Rojal Alber Holu u Londonu je bio izuzetno zapažen od stručnjaka i medijski zabeležen.

Li Katarina Dafna, učenica Muzičke škole "Isidor Bajić" iz Novog Sada, dobila je poziv sa Muzičke akademije u Lincu da nastavi školovanje u Austriji. Kako vidi svoju karijeru i kako vidi odvajanje od porodice. Koliko se odriče svega radi buduće karijere.

Gost u studiju je Nik Adi Raman, otpravnik poslova ambasade Malezije koji živopisnom igrom devojaka u studiju poziva gledaoce da dođu na dobrotvorni bazar u ambasadu Malezije, 4. juna gde je predviđen celodnevni program kako bi se sakupila pomoc za decu ometenoj u razvoju.

Slike u studiju Marija Zdravković.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]