Pesma Evrovizije 2016, polufinale 2, prenos

Deset zemalja već se plasiralo u Veliko finale 61. Pesme Evrovizije. U drugom polufinalu, takmičiće se 18 zemalja, a među njima i Srbija, koju predstavlja Sanja Vučić ZAA pesmom "Goodbye", koja nastupa pod rednim brojem 6.

U drugom polufinalu predstaviće se 18 zemalja, od kojih će se u finale plasirati deset koje osvoje najviše glasova publike i stručnog žirija. Način glasanja od ove godine je radikalno izmenjen u odnosu na dosadašnji sistem. Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12. To znači da će najboljih 10 pesama i po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene. Kako navode iz Evropske radiodifuzne unije (EBU), ovako će se steći novi nivo uzbuđenja za stotine miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 42 zemlje učesnice uključiće se u program kao i do sad i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija. Nakon saopštavanja rezultata žirija, glasovi publike će se iskombinovati dajući svakoj pesmi određeni skor. Poene gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova, što će dovesti do kulminacije napetosti i uzbuđenja. Za one koji bi želeli da znaju kako je njihova zemlja glasala, svi glasovi - i publike i žirija, biće dostupne posle takmičenja na sajtu Eurovision.tv.

Za Srbiju će moći da glasa svih 17 zemalja koje učestvuju u drugom polufinalu, kao i tri zemlje stalne učesnice finala - Italija, Nemačka i Velika Britanija.  

Pesma Evrovizije 2016. održava se od 10 do 14. maja 2016. godine u Stokholmu. Kroz tri Evrovizijske večeri vodiće nas prošlogodišnji pobednik Mans Zelmerlov i Petra Mede koja je bila domaćin Pesme Evrovizije 2013. Drugo polufinale Radio-televizija Srbije direktno će prenositi na Prvom i Satelitskom programu od 21.00.

Komentator prenosa: Duška Vučinić

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 12. maj 2016, 22:20) - Mile W [neregistrovani]

Ko je Sanju sputao u iskazivanju emocija?

U prethodnim nastupima, zahvaljujući Sanjinim pokretima, mimikom, sve je pucalo od emocija.
Ova izmenjena, uprošćena koreografija dovela je opšti utisak u neki prosek.
Sanja je fantastično otpevala pesmu. Međutim, na sceni joj niko nije bio potreban. Pri tome ne mislim da je ekipa bila loša.
Trebalo je pustiti da sama iznese ovu Ivaninu pesmu na svoj način i pesma bi pucala od emocija..
Jako mi je žao. Ali i dalje držim palčeve Sanji.

(četvrtak, 12. maj 2016, 18:17) - anonymous [neregistrovani]

Puno srece i svi za Srbiju za broj 6

Puno srece Sanji. Treba napomenuti da mogu da glasaju i nasi koji zive u Australiji jer se Australijaj takmici ove godine u nasem polufinalu i prenos ce tamo vrsiti SBS. U Nemackoj polufinale prenosi Einsfestival, u Italiji RAI 4 a u UK BBC Four. Televizijski gledaoci pored pozivanja i slanja SMS poruka, ove godine mogu da glasaju i preko zvanične aplikacije Pesme Evrovizije koja se može preuzeti na Play Store. Samo učesnici 2. polufinala imaju pravo glasa večeras, uključujući i zemlje koje su direktno u finalu a večeras nastupaju u revijalnom delu programa: Italija, Nemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo.

(četvrtak, 12. maj 2016, 17:04) - Nikola, Bor [neregistrovani]

ESC 2016!

Idemo Sanjaaaaa! Go go go Serbia!

(četvrtak, 12. maj 2016, 09:55) - ljubisa Australia [neregistrovani]

Do pobede

Trebala si reci napred krusevljanko Srbi iz celog sveta su uz tebe!

(sreda, 11. maj 2016, 22:26) - anonymous [neregistrovani]

a

napred krusevljanko krusevac je uz tebe